Kassam Tugayları’nın Dağılmasını İsteyen Fetih’e Tepki

Kassam Tugayları’nın Dağılmasını İsteyen Fetih’e Tepki

“Sizler direnişin aleyhine olacak bir uzlaşıyı ister misiniz?"

Filistin’deki iç bölünmenin sona ermesi ve uzlaşının başarıya ulaşması için direniş hareketlerinin dağıtılmasını isteyenlere tepki gösteren Hamas liderlerinden Milletvekili Yahya Musa, böyle bir talebin Filistin halkını zayıf düşürmek ve davasını tasfiye etmek anlamına geldiğini belirterek, direnişin Filistin halkının izzeti ve sermayesi olduğunu söyledi.

Fetih liderlerinden bazıları, Filistin uzlaşısının pratikte hayat bulması için elindeki silahların toplatılarak Kassam Tugayları’nın feshedilmesini istemişti. İç barış ve uzlaşı için böyle bir şartı öne süren Fetih liderlerine başta Hamas olmak üzere direniş hareketleri sert tepki göstermişti.

Konuyu kişisel sitesine taşıyan Hamas liderlerinden Musa şunları yazdı: “Sizler direnişin aleyhine olacak bir uzlaşıyı ister misiniz? Acaba Fetih’in istediği uzlaşı özgürlük hareketlerini tasfiye etme temeli üzerine mi kuruluyor? Bunların gözünde uzlaşı Filistin davasını, direnişini yok etmek midir? Hayır, biz öyle düşünmüyoruz. Direniş bizim izzetimiz ve sermayemizdir. Onsuz yapamayız.”