Kassam Tugayları'nın Bildirisi ve Bugünkü Büyük Eylemi

Kassam Tugayları'nın Bildirisi ve Bugünkü Büyük Eylemi

El-Kassam Tugayları, Erez'e Düzenlenen Havan Saldırısı Hakkında Bilgi Verdi

 

 

Filistin Enformasyon Merkezi

 

 

İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Erez askeri üssüne düzenlediği ve işgal askerlerinin ölümüne veya yaralanmalarına yol açan saldırı hakkında bilgi verdi.

 

El-Kassam Tugayları, bugün (24 Ağustos Pazar) akşam saatlerinde yayınladığı bildiride, mücahitlerin bir hafta boyunca işgal ordusu askeri istihbaratına ait bir merkezinin de bulunduğu Erez üssünü gözetlediğini açıkladı.

 

Gözlemler neticesinde öğlen saat 13:00'te bir otobüsün istihbarat merkezinde çalışan subayları ve askerleri getirdiğinin tespit edildiğini kaydeden El-Kassam Tugayları, bugün saat 13:05'te askerlerin ve subayların gelişinden hemen sonra söz konusu alana üç değişik yerden birbuçuk saat boyunca 16 milimetrelik 15 havan ve 120 milimetrelik 8 havan mermisi atıldığını bildirdi.

 

Saldırıda birçok işgal askerinin öldüğünü ve yaralandığını kaydeden El-Kassam Tugayları, işgal yönetiminin üçü ağır altı askerin yaralandığını itiraf ettiğini söyledi.

 

İşgal rejimi kaynakları, El-Kassam Tugayları'nın saldırısının bölgede yangın çıkmasına ve elektriklerin kesilmesine yol açtığını ifade etti.

 

El-Kassam Tugayları, bildirinin sonunda işgalcilere mesaj göndererek, işgal liderlerinin, askerlerinin ve subaylarının hareketlerinin mücahitler tarafından takip edildiğini söyledi.