Kassam Tugayları   İsrail'i Tehdit Etti :  Önümüzdeki Günlerde  Olaylar Olacak

Kassam Tugayları İsrail'i Tehdit Etti : Önümüzdeki Günlerde Olaylar Olacak

El-Kassam Tugayları Başkomutanı Mervan İsa, Batı Şeria'daki durumdan bahsediyor ve "Mescid-i Aksa'daki statükonun değişmesi" konusunda uyarıda bulunuyor.

El-Kassam Tugayları Başkomutan Yardımcısı Mervan İsa bugün Çarşamba günü yaptığı açıklamada, İsrail işgalinin "uygulamalarıyla Oslo Anlaşmalarını sona erdirdiğini" söyledi.

El-Aksa uydu kanalına yaptığı açıklamalarda, Mervan İsa "Batı Şeria'daki siyasi proje sona erdi" , "düşmanın Oslo'yu bitirdiğini ve önümüzdeki günlerin olaylarla dolu olacağını" vurguladı.

Kassam yetkilisi, İsrail işgalini "Mescid-i Aksa'da herhangi bir statüko değişikliğine" karşı uyardı ve "bunun gerçekleşmesi bölgeyi deprem bölgesi yapacaktır dedi dedi.

Batı Şeria'daki durumla ilgili olarak, "Batı Şeria'da direnişe fırsat vermiş olmak , onu terk etmek veya Gazze'de sesiz klacağız anlamına gelmez" diyen İsa, "Doğrudan müdahale olursa halkımızı tüm gücümüzle savunacağız" dedi.

"Geçici Öz-Yönetim Düzenlemelerine İlişkin İlkeler Bildirgesi" olarak bilinen Oslo Anlaşmaları, İsrail işgal hükümeti ile Filistin Kurtuluş Örgütü arasında 13 Eylül 1993'te Washington DC'de imzalandı.

"Oslo", geçici bir özerk yönetimin (Filistin Yönetimi) kurulmasıyla başlayan ve 1999'da bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasıyla sona eren bir çözüme ulaşılmasını şart koşuyor.

Kaynak: TEVHİDHABER-Ajanslar