Kassam Mücahidi: O Gece Çok Güldük

Kassam Mücahidi: O Gece Çok Güldük

Kassam’ın Yaralı Mücahidi: “Zafer Bizimdir”

Aldığı ağır yaralara, vücudundan akan kanların bedeninde yarattığı bitkinliğe ve üzerindeki aşırı yorgunluğa rağmen yüzünden tebessümün, ağzından hamd, şükür ve istiğfarın eksik olmadığı, bunları yaşayan kendisi değilmiş gibi davranan Kassam Tugayları’na mensup mücahidi görünce, büyük bir utanç içinde başını eğip, bu destansı direnişin sebebi ve çelik iradenin nedeni nedir? sorusunu sormaktan kendini alamıyorsun.

 

Ebu İmad, Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları’na mensup yirmilerinde bir delikanlı. Gazze’nin dört bir yanına dağılan Koordinasyon Birimi bünyesinde çalışıyordu. Savaş başlar başlamaz bulunduğu yerde saldırıya uğrayan, bir kısmı şehit olan ve bir kısmı yaralanan gruptan biri.

 

Gazze’deki hastanelerden birinde tedavi gören Ebu İmad, Allah’ı yanında hissetmenin, O’nun yardımının kendisiyle birlikte olduğunun farkında olmanın insanın içine huzur, sükunet yerleştirdiğini, zaferin yakın ve kesin olacağına dair kanaati pekiştirdiğini söyleyerek “biz Allah’ın yardım ve inayetinden sonra Kassam Tugayları’nın hazırlığına bakarak bu savaşta zafer kazanacağımıza inanıyoruz. Yaşanan gelişmeler de bunu gösteriyor” dedi.

 

Elimize ulaşan bilgilere göre Kassam’ın İşaret Birliği diye tanımlanan birlik, savaş meydanındaki mücahitlerle diğer noktalarda aktif olarak çalışan birimler arasında koordinasyonu sağlayan, bilgileri birliklere aktaran ve onları birbirinden haberdar eden, aralarındaki koordinasyonu sağlayan önemli bir birimdir. Yine elimize ulaşan bilgiye göre Kassam bu birimi yeni kurmuş, rolü ve etkinliği daha önceki savaşlarda açıkça görülmüştü.

 

Kassam Tugayları’na bağlı bu birim son savaşta birçok saldırıya maruz kaldı. Ebu İmad’ın verdiği bilgiye göre bütün bu saldırılara rağmen birim meydanda görevini büyük bir sorumluluk duygusuyla sürdürüyor.

 

Kassam’ın yaralı mücahidi Ebu İmad, kendilerinin savaş meydanında ve mevzilerde savaşan mücahitlerin müjdeli haberlerini, Gazze’ye girmeye çalışan işgal askerlerinin mücahitlerin darbeleri karşısında yenilmiş olarak fareler gibi korku içinde nasıl kaçtıklarına dair bilgileri sürekli mücahitlere aktardıklarını söylüyor.

 

Kendisiyle mücahit kardeşlerini hüzne boğan en büyük hususun ise işgal askerlerinin sivillerin kaldığı evleri hedef alması ve birçok masum insanı şehit etmesi veya yaralaması olduğuna dikkat çeken Ebu İmad “bütün bunlara rağmen halkımızın sabırlı davrandığını, sevabını Rabbinden beklediğini, işgalciye karşı yalçın dağlar ve sert kayalar gibi duracağını, direnişi hiçbir zaman bırakmayacağını, direnenleri de hayal kırıklığına uğratmayacağını yakinen biliyoruz” dedi.

 

Yüzünde ve gözlerindeki vakar, güven ve huzur içinde işgal rejiminin eninde sonunda direnişin karşısında diz çökeceğini, şartlarını kabul edeceğini, ağır davranıp oyalasa da bundan başka çaresinin olmadığını belirten Ebu İmad, işgalcinin nihayetinde Kassam kahramanlarıyla direniş aslanlarının göstereceği sürprizlere karşı daha fazla dayanamayacağını söyledi.

 

Savaşta en fazla korktuğu durumun sorulması üzerine Ebu İmad şunları söyledi:

 

“En çok korktuğum an, işgal güçlerinin evimizi bombalayacağı tehdidinde bulunma anıydı. Ben, hatıralarımla dolu evimin vurulup havaya uçurulmasından korkmuyordum. Ben babam, annem ve küçük kardeşlerim için endişe duyuyordum.”

 

Savaşta karşılaştığı en güzel anların sorulması üzerine ise şunları ifade etti:

 

“Bunlar oldukça fazladır. Ancak en fazla sevindiğim, duygulandığım ve heyecanlandığım husus, Kassam Tugayları Genel Komutanının düşmanın içine korku salan dengeli konuşması ve ardından kahraman mücahitlerin gerçekleştirdiği Nahil Uz operasyonuydu. O gece düşman askerlerinin yaşadığı korkuya çok gülmüştük. O kadar da yenilmez olduğunu iddia eden düşman askerlerini zelil eden Kassam’ın seçkin mücahit grubunun cesaretine sevinmiştik.”

 

Yaralı olduğu için savaş meydanına gidememesi nedeniyle yaşadığı sıkıntıdan başka bir sıkıntısının olmadığını söyleyen Ebu İmad, tek umudunun mücahit kardeşleriyle birlikte toprağını savunmak, işgalciyi bu topraklardan çıkarmak, Allah yolunda cihad etmek için, yaralanması nedeniyle terk etmek zorunda kaldığı mevziye dönmek olduğunu söyledi.

 

Ebu İmad, Allah için kanlarını, canlarını feda eden, cihad meydanına dönmek, sabreden halkları için destanlara ve zaferlere imza atmak, Allah’ın vadettiği yeryüzüne hakim olmayı gerçekleştirmek için savaş meydanına dönmek isteyen Kassam’ın yaralı kahraman mücahitlerinden sadece biridir.

 

Zaferi kardeşleriyle birlikte yaşamaları için Allah’tan kendilerine acil şifalar diliyoruz… Fiem