Merve Kavakçı

Merve Kavakçı

Kardeşlik hukuku

Türkiye’de son iki on yılda müşahede ettiğimiz değişimlerin temelinde yaratılanı Yaradan’dan dolayı sevmek esası yatmaktadır. Her şeye rağmen, ülkemizde, bölgemizde, kıtamızda, dünyamızda olan biten her şeye, her türlü olumsuzluğa rağmen insanlık kardeşliği temelinde, ortak bir zeminde buluşturmaktır insanları, Türkiye’nin yaptığı, yapmaya çalıştığı, yapmaması için önüne binlerce engel çıkarıldığı. Biz bu engelleri kâh Suriyeli mültecilere sahip çıkan Türkiye karşısında verilen tepkilerde görürüz, kâh onu, liderini izole edip hedef tahtası haline getirmek isteyen Batılılar ve içimizdeki Batıcılarda görürüz. Bunun içindir ki kan kusturmak isterler Türkiye’ye, insanına.

Her şeye rağmen değişimin tohumları atılmış, insanlık paydasında buluşturduğu insanların katkısıyla ülkemiz bir “hub” yani bir merkez, yani bir çekirdek, yani bir çıkış noktası haline dönüşmüştür. Bunun en güzel örneklerinden birini eğitim alanında yaşıyoruz. Türkiye farklı coğrafyalardan gelen öğrencilerin eğitim alanında bir cazibe merkezi haline gelmiştir. Bunun böyle olmasında UDEF’in katkıları hiç şüphesiz çok fazla. Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu UDEF’i bu köşede zaten tanımıştınız. Ancak faaliyetleri dikkatle takip edilmesi gereken bir organizasyon olması sebebiyle bugün tekrar bahsediyorum. Değerli dava kardeşim, yazar Müzeyyen Taşçı’nın ifadesiyle “kardeşlik köprüleri” kuruyor UDEF. Özlenen, yüzyıllardır beklenen, tarih içinde bir noktada inkıtaya uğramış, uğratılmış o köprüleri bir kere daha inşa ediyor UDEF. “İlk olarak 2004’te İstanbul’da SADER (Sosyal Araştırmalar ve Kültürlerarası Dayanışma Derneği) ismi ile faaliyetlerine “Bismillah” diyen Uluslararası Öğrenci çalışması 2008’den itibaren erkek öğrenciler için Bâb-ı Âlem, kız öğrenciler için ise Sefire-i Âlem ismi ile yoluna devam ede gelmiştir. UDEF; Türkiye’de yaygın bir ifade olan “yabancı öğrenci” kavramını “Misafir öğrenci” olarak literatüre yazan bu çalışma ile uluslararası öğrenciye dair bütün verileri akademik düzeyde ve insani boyutta tecrübe ederek adeta bu alanda bir otorite olmuştur... Gelinen noktada elde edilen başarı hedeflenen ile doğru orantıda olunca bu kez sadece İstanbul’da değil Türkiye genelinde eğitim gören misafir öğrencilerin tamamına ulaşılması söz konusu olmuş ve UDEF (Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu) kurulmuştur... Burada amaç, “ülkemize yükseköğrenim amacı ile gelen ve sayıları bu yıl 110 binin üzerinde olan dünyanın gençlerinin tamamına ulaşabilmek, onları bir ‘Ensar’ muhabbeti ile kuşatmak, beşeri ihtiyaçlarını karşılamak, mesleki eğitimlerini kolaylaştırmak”tır. Ama bunun da ötesinde bir hedefi vardır UDEF’in, o da “bu kardeşlik köprüleri üzerinden ülkelerin kendi inşasını ve dolayısı ile bütün coğrafyaların imarının gerçekleştirilmesidir.

Emin ve sağlam adımlarla ilerliyor UDEF... Bizler de tarihin yeniden yazılışına şahitlik ediyoruz. Kardeşlik tarihinin yeniden inşasına yakından tanıklık etmek için yeniden hazırlanıyoruz. 9. Uluslararası Öğrenci Buluşması UDEF ve TÜGVA’nın ortak bir çalışmasıyla, pazar günü, Sayın Cumhurbaşkanımızın da konuşmasıyla Sinan Erdem Spor Salonu’nda gerçekleşecek. Gençler kaynaşacak, bizler onları gururla seyredeceğiz. İnşallah!

yeniakit

Bu yazı toplam 877 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar