Karadayı'ya Duruşmada Şok Protesto

Karadayı'ya Duruşmada Şok Protesto

28 Şubat Davasınada müdahil avukatlardan birinin sorusu üzerine zor anlar yaşadı.

Müşteki avukatı Yılmaz Bölükbaşı'nın, "Sincan'da tankların yürümesiyle ilgili, sorumlular hakkında herhangi bir işlem yaptınız mı?" sorusuna Karadayı, "Sorumlu olacak kimse yok ki. Bu eğitim olarak yapılan bir faaliyet" yanıtını verdi.
 
Müşteki avukatı Hüsnü Tuna'nın,  "Refah iktidarının ilk YAŞ toplantısında çok sayıda asker ihraç ediliyor. 2. YAŞ toplantısında atılanlar da dikkate alındığında darbeye karşı çıkacakların atıldığı fikrine katılıyor musunuz? sorusuna Karadayı, "Darbe diye birşey yok ortada, nereden çıkarıyor sunuz?" karşılığını verdi.
 
Müşteki avukatı Cüneyt Toraman'ın, soru sorarken, "28 Şubat darbe olmasaydı, bu dava açılmazdı" demesi üzerine Karadayı, "28 Şubat darbe değildir bunu çok iyi bilmeniz lazım" cevabını verdi. 
 
Karadayı, "BÇG'ye ilişkin" bir soru üzerine, "Genelkurmay'da onlarca çalışma grubu olur, çalışma grupları yasal olmayan bir hedefe yönelmez" dedi.
 
Duruşmaya, ara verildi.
 
Müdahil avukatlardan biri elindeki başörtülü bir kadının yer aldığı fotoğrafı Karadayı'ya göstererek 28 Şubat sürecinde başörtülülerin GATA'ya alınmadığını ve sağlık hizmetlerinden yoksun bırakıldığını söyledi.