Kamalak: Teröristler de Ana Kuzusudur

Kamalak: Teröristler de Ana Kuzusudur

Ülkenin bölünme noktasına geldiği belirten Mustafa Kamalak, çok tartışılacak açıklamaların altına imza attı.

Erzincan’da konuşan Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, son 2 ay içerisinde şehit cenazesi sayısının 150’yi aştığını bildirdi. Kamalak, sivillerin bu sayıya dahil olmadığını belirterek, "Öbür taraftan terörist, şu- bu deniyor. Onlar da ana kuzusudur. Onlar da bu ülkenin evlatlarıdır" dedi. 
Partisinin aday tanıtımı için karayolu ile Sivas’tan Erzincan’a gelen SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, İl Başkanlığı binasında basın toplantısı düzenledi. Kamalak, ülkenin bölünme noktasına geldiğini ifade ederek, şöyle dedi:

"Ülkenin yollarında insanlarımız emniyet içerisinde geçebiliyor mu? Yazık Aziz milletimiz bu duruma müstehak değildir. Türkiye hem içerde hem de dışarıda zor bir süreçten geçiyor, çok sıkıntılı bir dönemden geçiyor. Çünkü yönetim ehil ellerde değildir. İktidarında muhalefetinde tek yaptığı şey birbirini suçlamaktan ibaretti. Biz Refah-Yol hükümeti olarak 11 ay iş başında kaldık. O, 11 aylık süre içerisinde Türkiye’mizin herhangi bir iline şehit cenazesi geldi mi? Hayır. Ama şu son 2 ay içerisinde şehit cenazemizin sayısı 150’yi aştı. Siviller buraya dahil değil. Öbür taraftan terörist deniyor, şu deniyor, bu deniyor. Onlarda ana kuzusudur. Onlarda bu ülkenin evlatlarıdır. Bir tavuğu civcivinden almak isteseniz. O tavuk anne refleksi ile üzerinize atılır. Başını verir belki civcivini vermez. Ölen, öldürülen curan vurulan her gencin annesi, babası, kardeşi, kızı, akrabası vardır. Bu kanı durdurmak lazım. Bu kanı biz durdurabiliriz. Ancak ve ancak milli görüşün temsilcisi olan Saadet Partisi durdurur. Başkaları mı durdurur diyorsunuz. Başkaları zaten iş başında zaten meclistedir. Hiç kimse günahtan sevap çıkarmamalıdır. Hiç kimse şuçtan mükafat beklememelidir. Diyor ki ‘bak durum böyle, oyu bize verin. Bunlar Sivas’ın doğusuna gidemez. Oyu bize verin’ diyor. Ülkeyi bu hale sen getirdin kardeşim. Allah korusun 12 yıl daha iş başında kalacak olsan demek ki ülkenin yarısı elden gidecek. Olmaz böyle şey." 

SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak’a basın toplantısı sırasında Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Karaman tarafından iletilen notla Ankara’daki patlamanın bilgisi verildi. Kamalak, "Genel Başkan Yardımcımız şimdi bir not verdi. Ankara Gar’ında patlama oldu. Ölü ve yaralılar var. Ülke bu hale getirildi. Bak merkezde… Çare milli görüştür. Milli görüş bu ülkede herkesi kardeş sayan bir görüştür. Alevisi, Kürdü ile Lazı ile Çerkezi ile 78 milyonu öz kardeş bilen bir görüştür" dedi. 

TRT'YE SİTEM 

Genel Başkan Mustafa Kamalak, Saadet Partisi olarak televizyonların kendilerine yer vermediğini söyyeldi. TRT mikrofonunun gören Kamalak, TRT muhabirine teşekkür ederken, "Sağolsun buraya kadar gelmiş, zahmet buyurmuştur. Emin olun kendisi de izlese akşam bir tek kelime bizden bahsedilmeyecektir. Çünkü bizler doğruları söylüyoruz. Ama korkunun ecele faydası yok. Yarınların daha aydınlık olması için , huzurlu bir Türkiye için adresi ben tekrar ediyorum. Bu adres milli görüşün tek temsilcisi olan Saadet Partisidir" diye konuştu.

HABER 7