Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

İtalya’da Latince’yi yasaklamak!

Osmanlıca tartışmasını izliyor musunuz!

Bunların İslam açılımı buraya kadar..

Ya hu insanlar temel kitaplarını okuyup manasını anlayacaksa, o zaman böyle bir tartışma olmaması gerekir.

Osmanlıca’nın harfleri Arapçaymış, iyi de sizin Türkçe diye yutturduğunuz harfler Latince değil mi?

İtalya’da Latince’yi, Ermenistan’da Ermenice’yi, İsrail’de İbranice’yi, Rusya’da Rusça’yı, Çin’de Çince’yi, Hindistan’da Hintçe’yi, Yunanistan’da Grekçeyi yasaklaman neyse bizde Osmanlıca’yı yasaklamak çok da farklı değil.

Ya hu, insanlar dedesinin vasiyetini, mektubunu, dedesinden miras kalan tarlanın tapusunu, dahası mezar taşını okuyamaz hale getirdiniz ve hâlâ da bunu savuyorsunuz..

İşte manzara bu, sizin yazarınız mezar taşında sadece “El Fatiha” yazdığını sanıyor.

Din, tarih, kültür, gelenek her şeyi acımasızca berhava ettiniz. “Eskiyi unut, yeni yolu tut, gençliğe umut” diyordunuz. Geçmişe dair ne varsa irtica idi. Bir gecede bütün bir milleti okuyamaz-yazamaz hale getirdiniz, sonra da “on yılda onbeş milyon genç yarattık her yaştan” diye övündünüz. Kanla, gözyaşı ile başardığınızı sandığınız şeyler şimdi yıkılmaya başlayınca bir yandan kazanımlarınızı kaybetme acısı, öte yandan dün yaşananların hesabının sorulması korkusu uykularınızı kaçırıyor değil mi.

Sanki dün utanç içinde, biraz da korku ve panik içinde CHP arşivlerini yok eden sizin abileriniz değil! Hadi, utanmayın, cesaretiniz varsa, yüreğiniz el veriyorsa, aklınız basıyorsa “Cumhuriyetin 10. Yıl albümü”nü yeniden yayınlayın, “15. Yıl albümü”nü yeniden yayınlayın, “Türk’ün Yeni Amentüsü”nü yeniden yayınlayın.

Siz isteseniz de, istemeseniz de “Türk Sovyeti” dağılıyor. “Dinde reform” olmadı. TSE damgalı din de tutmadı. “Paralel din” de çöktü. Ne olacak şimdi! 

Bu saatten sonra “Türk’ün dini Kemalizmdir” diye kimseye dayatamazsınız. Tekinalp, yani namı diğer Moiz Kohen kalkıp, yanına Osman Nuri Çerman’ı da alıp gelse yapacak bir şey yok.. 

CHP Mustafa Kemal’in ruhuna Behçet Kemal Çağlar’ın “yeni mevlid”ini değil, Süleyman Çelebi’nin Hz. Muhammed’e (sav) mevlidini okutuyor. Hem de öztürkçe değil, Osmanlıca.. Hadi CHP’liler hep beraber, siz de: Adı güzel Muhammed’e salavat.. (sav)

Sahi CHP genel merkezinde kamet hangi dilde yapılıyor. Duvarda Arapça ayet hat’tı filan da yok mu yoksa..

Güldürmeyin insanı. Komik oluyorsunuz.. Irmak yatağını arıyor.. Bu selin önüne set yapamazsınız. Bent yaparsanız baraj oluruz.. Bendimizi aşar yine geliriz.. Geçti Bor’un pazarı..

Sizinkiler daha önce “Osmanlı tarihi”ni talim terbiye müfredatından çıkartıp bu milletin çocuklarına zorunlu ders olarak “Yunan Medeniyeti Tarihi” okutmadılar mı?

Hesap sormayacak, hesap vereceksiniz..

CHP’liler hemen bu tartışmaya sazan gibi balıklama dalmadan önce biraz durup önlerine arkalarına bir bakmaları gerek.

Başkalarının gözünde çöp aramadan önce kendi gözlerindeki merteği çıkarsalar daha inandırıcı olurlar.

70 ya da 80 öncesi Genelkurmay’ın yayınladığı, İsmail Hakkı Baltacıoğlu’nun olacak, harf devrimi ile ilgili bir yayınını hatırlıyorum.. Hat sanatına vurgu yaparak, “hiç olmaz ise Osmanlıca’yı hat sanatı için yaşatmamız gerekirdi” diyor..

Meşhur sözdür, “Kur’an-ı Kerim Mekke-i mükerremede nazil oldu, Kahire’de okundu ve İstanbul’da yazıldı.”

Harf devrimi aynı zamanda bir sanatı da yok etti..

CHP’liler gözleri var görmüyorlar, kulakları var duymuyorlar, kalpleri var hissetmiyorlar sanki! Bu ülkeye ve bu halka, aynı zamanda kendilerine yazık ediyorlar..

Gerçekleri görmek istemeyenden daha kör kim olabilir..

Bu kafayla gittiği sürece CHP’yi Bekaroğlu bile kurtaramaz..

Ha, bu arada, sahi Bekaroğlu’nun yeğeninin teknede düğün macerası bir AK Parti yöneticisinin başına gelse idi, CHP’lilerin tepkisi ne olurdu! Ha bu olaylar CHP’lilere ders olsun.. 

Selâm ve dua ile..

yeniakit

Bu yazı toplam 808 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar