İstanbul'da Yemen'e Destek Eylemi

İstanbul'da Yemen'e Destek Eylemi

İstanbul'da Yemen halkının ABD-Suud öncülüğündeki koalisyona karşı direnişine destek eylemi yapıldı.

İstanbul'da Yemen halkının ABD-Suud öncülüğündeki koalisyona karşı direnişine destek eylemi yapıldı.

Dün gerçekleştirilen eylemde "Yemen halkı yalnız değildir; Filistin'de Yahudi Yemen'de Suudi; Katil Suud hesap verecek; İstanbul'dan Yemen'e direnişe bin selam; İslam ümmeti kabul etmez zilleti; Suud Prensi Amerikan kölesi; Hudeyde'den Gazze'ye direnişe bin selam; Yaşasın İslami Direnişimiz; Zillet bizden uzaktır; Müslüman uyuma Yemen'e sahip çık; Kahrolsun Amerika Kahrolsun İsrail; Ümmetiz kardeşiz kazanacağız" gibi sloganlar atıldı.

Eylem, Yemen Halkı İle Dayanışma Platformu adına Cem Bozlu'nun basın bildirisini okumasıyla sona erdi.

Basın bildirisi şu şekilde:

Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla

“Zulmedenler yakında nasıl bir inkılapla sarsılacaklarını göreceklerdir”

Değerli bacı ve kardeşlerimiz,

Bugün biz burada, bütün dünyanın gözleri önünde cereyan eden, ama ne yazık ki dünyanın görmezlikten geldiği Yemen savaşının insanlık dışı katliamlarını telin etmek için toplandık.

4 yıldır Yemen’de sürmekte olan bu savaş, tarihin kaydettiği en barbar savaşlardan biridir. Amerika, Batı ve İsrail destekli Suud koalisyonu patronlarından aldığı en gelişmiş silahlar ve bombalarla savunmasız ve masum insanları katletmeye devam ediyor.

Bu saldırılar bize tarih boyu zalim, tağut ve müstekbirlerin mazlum ve savunmasız insanları nasıl acımasızca katlettiğini bir kez daha hatırlatarak, Yemen’de yaşananların gerçekte yeni bir Ashab-ı Uhdud, yeni bir Şib-i Ebi Talib, yeni bir ahzab ve yeni bir Kerbela olduğunu öğretmektedir.

Bir yerde bir savaş, bir yerde bir saldırı varsa, ilk olarak bunun nedeninin ne olduğunu bilmek gerekiyor. O halde bu savaşın nedeni nedir? Bu savaşta, her bir insanın kanını donduran, yüreklerini dağlayan ve dayanılmaz acılara boğan bu saldırganlık niçin sürüyor?

Şerefli Yemen halkı Ensarullah hareketi önderliği altında küresel emperyalizm ve siyonizmin İslam dünyasındaki işgalci, sultacı ve sömürgeci planlarına baş kaldırdığı için, İslam beldelerinin tağut ve müstekbirlerin esaretinden kurtarılmasını, özellikle de mukaddes İslam toprakları Filistin’in, Kuds-i Şerif ve Mescid-i Aksa’nın siyonist işgalden özgürleşmesini savunduğu için böylesi top yekun bir saldırıya maruz kalmıştır.

Şerefli Yemen halkı, Müslümanların mukadderatının müstekbirlerin elinden alınması, bağımsız, özgür ve onurlu bir şekilde yaşaması için asil bir irade ortaya koyduğundan, İslam beldelerinde işbirlikçi hain rejimlerin ortadan kalkması, adil ve İslami bir nizamın egemen kılınmasını istediğinden dolayı böylesi bir savaşa maruz bırakılmıştır.

Şerefli Yemen halkı, büyük şeytanAmerika’yı İslam ümmeti için en büyük düşman, siyonist İsrail rejimini de İslam dünyasının kalbinde bir kanser uru olarak gördüğü için tarihin en azgın abluka ve saldırılarına uğramıştır.

Şerefli Yemen halkı, Hz. Resul-i Ekrem zamanında fethedilerek İslam sancağı altına giren Yemen’de, Muhammedi İslam sancağını kahramanca dalgalandırdığı ve yüce Resulüllah’ın emanetini can ve kan pahasına savunmaya kalktığı için bu denli bir saldırıyla karşı karşıya kalmıştır.

Değerli bacı ve kardeşlerimiz,

Hangi ülkede, hangi beldede olursa olsun, bizler ümmetiz, kardeşiz; dünyanın her neresinde bir Müslümana saldırı olursa, nerede Müslümanın kanı haksız yere dökülürse, onun yanında olmayı en büyük görev ve en büyük ibadet olarak biliriz. Her bir mazlum Müslümanın acısı hepimizin acısıdır; zira bizler önderimiz ve efendimiz Hz. Resulüllah’ın buyruğu üzere, müslümanlar olarak acıda ve sevinçte bir vücudun azaları gibiyiz...

Müslümanın acısı mezheplere göre, ülkelere göre, beldelere göre değişmez. Müslümanın acısı ırklara göre, kavimlere göre, dillere göre değişmez. Hangi ülkeden, hangi mezhepten, hangi kavimden olursa olsun, Müslüman Müslümandır.

Bizler burada mazlum Yemen halkının yanında olduğumuzu göstermek için bu Suud rejiminin konsolosluğu önündeyiz. Zira bu mazlum halkı dört yıl boyunca geceli gündüzlü bombalayan, on binlerce masum ve savunmasız Yemenliyi, kadın, çocuk yaşlı ayırmaksızın katleden bu Suud rejimidir. İslam yurdu Yemeni baştan başa kan gölüne çeviren, tonlarca bombaları bebeklerin, kadınların, çocukların üzerine döken bu Suud rejimidir.

Yemen’e yapılan bu insanlık dışı saldırılar, katil Suudilerin yeni katliamları değildir. Zira bu hain ve melun Suud rejiminin tarihi, Müslüman katliamlarıyla dolu bir tarihtir. Suud rejimi demek İslam’a ve Müslümana ihanet demektir. Ki tarihte en büyük ihanetini de Osmanlı’ya karşı yapmıştır. Suud rejimi demek, Haremeyn-i Şerifeyn olan Mekke ve Medine’de habis bir ur demektir. Suud rejimi demek, Amerika’nın, İngiltere’nin ve İsrail’in Hicaz’daki bir karakolu demektir…

Ey dünya Müslümanları! Ey hak, adalet ve onur savunucuları!

Acaba, bugün Siyonist İsrail rejimin Amerika’dan aldığı savaş uçaklarıyla, Filistin’de yaptığı katliamlar ile, hain Suud rejiminin Amerikan uçakları ile Yemen’de yaptığı katliamlar arasında bir fark var mıdır? Acaba Siyonistlerin bombaları altında parçalanan Gazzeli çocuklar ile, Suudilerin bombaları altında parçalanan Hudeydeli, Sanaalı, Sadaalı çocuklar arasında bir fark var mıdır? Acaba Gazze’ye 12 yıldır uygulanan insanlık dışı abluka ile 4 yıldır Yemen’e uygulan abluka arasında bir fark var mıdır? Gazze’deki ablukanın kurbanları ile, Yemen’deki ablukanın kurbanları arasında bir fark var mıdır?

Bunun için diyoruz ki, Filistin ne ise Yemen de odur; Yemen ne ise Filistin de odur. Zira Filistin’e de, Yemen’e saldıranlar hep aynı güçlerdir. Filistinliyi de Yemenliyi de vuran bombalar hep aynı uçaktan atılan bombalardır.

Bütün bu açık gerçeklere rağmen, mazlum Yemen halkının çığlıklarına kulak tıkamak, parçalanmış, kana bulanmış bedenlerine gözleri kapamak hangi imana, hangi vicdana, hangi insanlığa sığar? Daha ne zamana kadar sürecek bu ilgisizlik, bu duyarsızlık? Daha ne zamana kadar sürecek bu tepkisizlik ve bu sessizlik?

And olsun Allah’a, and olsun şehitlerin pak kanlarına! And olsun mazlumların çığlıkları ve göz yaşlarına!

Ey Amerika’nın, İngiltere’nin ve siyonist rejimin hain kuklası olan Suud krallığı! Döktüğünüz kanların, viraneye çevirdiğiniz beldelerin, parçaladığınız bedenlerin hesabını mutlaka verecek, bu saldırıların, bu katliamların ve bu ihanetlerin bedelini ağır bir şekilde ödeyecek, sizler de inşaallah en yakın zamanda tarihin çöplüğüne atılacaksınız.

Ve buradan, bu katil Suud rejiminin konsolosluğu önünden Yemen’in kahraman ve şerefli halkını selamlıyoruz. Emperyalist siyonist kuşatmaya karşı destanlar yazarak büyük zaferler kazanan, azgın ve hain saldırganları hezimete uğratan Yemen’in yalın ayaklı mücahitlerini, hususen büyük Hudeyde direnişini selamlıyoruz…

Sizlerin orada, dağda, bayırda haykırdığınızı bizler de burada, bu melun katillerin yüzüne haykırıyoruz: Amerika’ya ölüm olsun! İsrail’e ölüm olsun! Yahudiye lanet olsun! Zafer İslam’ındır! Zillet bizden uzaktır…

Müjdeler olsun; Kudüs’ümüzün, Mekke ve Medine’mizin kurtuluşu yakındır…

YEMEN HALKI İLE DAYANIŞMA PLATFORMU