İsrailli Emekli Generalden İtiraflar

İsrailli Emekli Generalden İtiraflar

İsrailli emekli General Yitzhak Brik, kronik bir savaşla karşı karşıya olduklarını kaydederek, bir sonraki aşamaya geçilmesi gerektiğini bildirdi.

Brik, işgal ordusunun Gazze'de savaşmaya ve ev işgal etmeye devam etmesinin amacını sorarak, "Dünyaya, 'Bakın Gazze yerle bir edildi' desem ne olur" dedi.

Brik, “Özellikle beklediğiniz zaferi alamayacağınızı biliyorsanız, bir sonraki adıma geçersiniz” ve İsrail askerlerinin hayatına mal olan bu tür savaşların sürdürülmemesi çağrısında bulundu.

İsrail askerlerinin Gazze'ye yeterli hava ve topçu korumasının yanı sıra mühimmat sorunu nedeniyle tank desteği olmadan girdiğini kaydeden Brik, Hamas'ın çıktığı tuzaklara girerek üzerlerine füze atıp onları öldürdüğünü söyledi.

Brik, paraşütçü taburundaki yedek askerlerin komutanlarından birinin Gazze'de bir ay boyunca savaştığını aktararak, İsrailli komutan ve arkadaşlarının tek bir Filistinli direnişçiyi öldüremediğini direnişçileri yalnızca topçu ve hava kuvvetlerinin öldürdüğünü belirtti.

İsrailli emekli general, “Çoğunlukla tank ve topçumuzun olmadığı yerlere girdiğimiz için mağdur oluyoruz” dedi.

Savaştan sonraki sürece değinen Brik şöyle devam etti: "Savaştan sonrası bir gün olmayacak. Yorucu yıllar boyu sürecek, kimi zaman daha şiddetli, kimi zaman daha az, kimi zaman da belki sakinleşecek kronik bir savaşın içine girmiş bulunuyoruz.

Gazze'de Hizbullah'ın daha fazla zamanını alacak kronik bir savaşla karşı karşıyayız ve bunun bizi yorduğunun farkındalar. Bu tükenme, yüz binlerce kişinin işsiz kalması nedeniyle nüfusu etkiliyor ve ekonomimizde ve toplumumuzda sorunlara yol açıyor. Onlar da bunların farkında.

İsrail, Batı Şeria'daki sorunların yanı sıra Kızıldeniz'deki Husi saldırılarıyla da yıllarca tüketilecek bir duruma doğru gidiyor. Bugünden başlayarak orduyu ve ekonomiyi yeniden inşa ederek başlamak gerekiyor. Savaşın ertesi gününü beklemeyin.” (Kudüs Haber Ajansı)