İsrail'in  Paçaları Tutuştu

İsrail'in Paçaları Tutuştu

İsrail, ABD'nin İran'a yönelik yaptırımlarının kaldırılmasına şiddetle karşı çıkıyor ve uyarıyor: Para terörizme ve bize yönelik füzelere dönüşecek

TERCÜME HABER /TEVHİDHABER

İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid, İran'a yönelik ABD yaptırımlarının kaldırılması konusuna karşı çıkarak, aynı zamanda İran'ın alacağı paranın terörizme ve İsrail'e yönelik füzelere dönüşeceği uyarısında bulundu.

Lapid'in Amerikalı mevkidaşı Anthony Blinken ile yaptığı görüşmede, "i24" adlı televizyon sitesinde yer alan habere göre, "Müzakerelere geri dönülse bile İran'a yönelik yaptırımların kaldırılması caiz değil. terörizm ve füzeler tehlikeli dedi.

İsrail Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Diyalogun konuları arasında, Bakan Lapid'in Kahire ziyareti, ABD'nin yeni İsrail büyükelçisi Tom Nedis'in gelişinin yanı sıra İran'ın nükleer bir eşik devleti olmasını önlemek için ortak çabalar yer alıyor.

Açıklamada, İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid'in ABD'li mevkidaşı Anthony Blinken ile yaptığı görüşmeleri "sıcak, verimli ve açık" olarak nitelendirdi.

ABD Temsilciler Meclisi'ndeki Dışişleri Komitesi'nin drone programını durdurmayı amaçlayan "SIDA" adlı bir yasa tasarısını onaylaması dikkat çekici.

Yeni yasa tasarısı, "CAATSA" olarak bilinen Amerika Birleşik Devletleri Düşmanlarına Karşı Mücadele Yasası'nda yer alan İran'ın konvansiyonel silah programına karşı ABD yaptırımlarının uygulanmasını öngörüyor.

ABD tasarısına göre, İran ve müttefik gruplarının ABD'ye veya ortaklarına karşı saldırılarda kullanılabilecek insansız hava araçları edinmeleri engellenecek.