İsrail'in Çocuk Şiddeti Yeniden Raporlandı

İsrail'in Çocuk Şiddeti Yeniden Raporlandı

İsrail'in 12 yaşından küçük Filistinli çocuklara uyguladığı şiddet, zorla itiraf ve tecrit Uluslararası Çocuk Savunma Hareketi'nin raporuna yansıdı.

Uluslararası Çocuk Savunma Hareketi (DCIP), 2012 Ocak ile 2015 Aralık arasında geçen sürede İsrail tarafından gözaltına alınmış 400'ten fazla çocukla görüştü. Gözaltına alınmış çocuklarla yapılan görüşmeler sonucunda çocuklara uygulanan şiddet ve baskı raporlandı.

Örgüt tarafından yapılan açıklamada "İsrail'in gözaltına aldığı yüzlerce çocuk, sistematik baskı ve şiddete maruz kalmış. Örneğin Batı Şeria'da gözaltına alınan çocuklardan çoğu fiziksel şiddet görmüş." denildi.

DCIP raporunda en az 66 çocuğun 13 gün süreyle gözaltına alındığını ve bu konuda ailesine hiçbir bilgi verilmediği bildiriliyor. Gözaltına alınan çocukların ifadelerinin İbranice tutulduğu ve bu şekilde deliller üretildiği belirtiliyor.

Pazartesi günü İnsan Hakları Örgütü (HRW) tarafından yayınlanan rapora göre de, İsrail polisleri tarafından gözaltına alınan Filistinli çocuklar tacize uğradığını açıkladı. Örgüt, 2015 yılından bu yana, 9 cinsel istismar olayının belgelendiğini duyurmuştu.