İsrail'de Sivil Yoktur !   Siyonist Yerleşimciler Silahlanıyor

İsrail'de Sivil Yoktur ! Siyonist Yerleşimciler Silahlanıyor

İsrail, Kudüs'teki iki operasyonun ardından yerleşimcilerin silah taşımasını kolaylaştırıyor

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Cumartesi günü İsrail işgal polisi, yerleşimcilerden silah taşıma ruhsatı olanların silahları yanlarında taşımasını talep etti.

Bu karar, Kudüs'teki iki silahlı saldırının ardından gelirken, İsrail'deki güvenlik kabinesinin silah taşıma ruhsatlarını kolaylaştırma kararı vermesi bekleniyor.

Siyonist Yayın Şirketi "Kan" (resmi), Kudüs ve Silvan operasyonlarının ardından polisin ruhsatlı silah sahiplerinden bunları taşımalarını istediğini ortaya çıkardı.

İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben Gvir, İsraillilerin silah taşımasına izin verilmesi gerektiğini söyledi.

Ben Gvir, İsrail hükümetinin operasyona yanıt vereceğini taahhüt ederek, "Tanrı'nın yardımıyla hükümet yanıt verecektir" dedi.

Polis Komiseri Yaakov Shabtai, Yedioth Ahronoth gazetesinin aktardığına göre, hamilinin kullanabilmesi şartıyla, geçmişte birçok kez silah ruhsatı bulundurmak için aradığını söyledi.

Birçok kez ruhsatlı silah kullanma konusunda deneyimli vatandaşlar, operasyonların faillerini etkisiz hale getirip daha ciddi saldırıların önüne geçmeyi başardı" dedi.

Cuma akşamı işgal altındaki Kudüs'ün kuzeyindeki "Nabi Jacob" yerleşimindeki bir Yahudi sinagogunun yakınında meydana gelen silahlı saldırıda en az 7 İsrailli öldü, 10 kişi de yaralandı.

Cumartesi günü de Kudüs'teki Mescid-i Aksa'nın güney duvarına yakın bir yerde bir çocuk tabancayla silahlı saldırı düzenledi ve biri işgal ordusuna bağlı Paraşütçü Tugayı'nda subay olan iki İsrailli yaralandı.