İsrail'de Protesto Gösterileri Sürüyor  Siyonist Milletvekilinin Evi Basıldı

İsrail'de Protesto Gösterileri Sürüyor Siyonist Milletvekilinin Evi Basıldı

Siyonist İsrail'de yargı reformu protestoları genişliyor

İsrail işgal devletinde "Benjamin Netanyahu" hükümetine ve hakimlere yönelik hamlesine karşı düzenlenen gösterilerde dikkat çeken gelişmede göstericiler, sağ koalisyon milletvekillerinin Knesset'e ulaşmasını engellemek için evlerini bastı .

Bu, birkaç haftadır devam eden gösterilerde diğer göstericilerin Kudüs'teki Bakanlık Kompleksi ve Yüksek Mahkeme önündeki yolları kapattığı bir sırada gerçekleşti.

Protestocular ayrıca Likud partisi milletvekili Tali Gotliff'in otistik kızını almak için dışarı çıkmasına izin vermelerini istemesine rağmen evden çıkmasını engelledi, ancak protestocular bunu reddetti ve ona başka birini bulmasını söyledi.

Russia Today muhabirinin aktardığına göre, protestocular Knesset'teki Kanun ve Anayasa Komisyonu başkanı Rotman Simha da dahil olmak üzere iktidar koalisyonundaki milletvekillerinin evlerine baskın düzenledi.

Bu bağlamda, şu anda muhalefetin başı olan eski başbakan Yair Lapid, bu adımı "aşırılık yanlısı" olarak nitelendirerek kınadı.

İsrail polisi 8 göstericiyi tutukladı ve Tel Aviv'deki Azrieli kavşağında protestoları zorla dağıttı.

Pazar gününden bu yana birçok İsrail şehri, İsrail hükümetinin onaylamayı planladığı yargı değişikliklerine karşı protesto hareketinde bir tırmanışa tanık oldu.

Reformlar, Meclis'e Yüksek Mahkeme kararlarını basit çoğunlukla bozma yetkisi vermeyi amaçlıyor ve politikacılara yargıçların atanmasında daha fazla söz hakkı verilecek.

Netanyahu, Pazar günü haftalık kabine toplantılarının başında yaptığı açıklamalarda, göstericileri şiddete başvurmamaları konusunda uyardı.

Kaynak : TEVHİDHABER