İsrail Zindanlarında Bir Filistinli Daha Şehit Oldu

İsrail Zindanlarında Bir Filistinli Daha Şehit Oldu

Gazze'deki savaşın başlangıcından bu yana işgal cezaevlerindeki şehit sayısını 6'ya çıkardı

Filistinli Esirler ve Eski Mahkumlar İşleri Kurumu, 38 yaşındaki tutuklu Thaer Samih Abu Assab'ın İsrail işgal hapishanelerinde şehit edildiğini duyurdu ve 7 Ekim'den bu yana cezaevlerinde şehit olan tutuklu sayısı 6'ya çıktı.

Mahkumlar ve Eski Mahkumlar İşleri Dairesi Başkanı Kaddoura Fares, Filistin Haber Ajansı "Wafa"ya yaptığı açıklamada, Kalkilya Valiliği'nden tutuklu Thaer Samih Abu Assab'ın "Naqab" Çöl Hapishanesinde şehit edildiğini kaydetti. 27 Mayıs 2005'ten beri tutukluydu ve 25 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Komisyon yaptığı açıklamada işgalin tutuklulara karşı sistematik ve önceden planlanmış suikast operasyonları yürüttüğünü doğruladı.

Komisyon, Gazze'de Filistin halkına karşı devam eden soykırımın ve Filistin halkına karşı tüm mevcudiyet yerlerinde ve hapishanelerdeki tutuklulara karşı devam eden saldırıların ışığında işgali destekleyen uluslararası güçleri bu suçların devamından sorumlu tuttu.

Geçtiğimiz Salı günü Salfit Valiliği'nin Karavat Bani Hassan kasabasından tutuklu Ahmed Muhammed Mar'i (33 yaşında) "Megiddo" hapishanesinde şehit edildi.

6 Kasım'da Gazze Şeridi'nden tutuklu Majed Ahmed Zaqoul'un (32 yaşında) yanı sıra Gazze Şeridi'nden kimliği henüz bilinmeyen bir tutuklu da şehit edildi.

23 Ekim'de Tubaslı tutuklu Ömer Daraghmeh (58 yaşında) ve Ramallahlı tutuklu Arafat Hamdan (25 yaşında) 24 saatten az bir arayla şehit edildi.

Böylece 1967'den bu yana esir hareketinin şehit sayısı (243) şehid oldu; bunların (17) naaşı hâlâ işgalcilerin elinde.

Kaynak:Haber Kaynağı