İsrail: Türkiye ile el ele verdik, Hamaney Yalnız Kaldı!

İsrail: Türkiye ile el ele verdik, Hamaney Yalnız Kaldı!

Türkiye ve İsrail ilişkilerinin son dönemde ısınması gündemdeyken Siyonist rejimin Farsça Twitter hesabı üzerinden paylaşılan bir karikatür uluslararası kamuoyunda ses getirdi.

İsrail ilişkilerinin son dönemde ısınması gündemdeyken Siyonist rejimin Farsça Twitter hesabı üzerinden paylaşılan bir karikatür uluslararası kamuoyunda ses getirdi. İran İslam İnkılabı lideri Ayetullah Hamaney'i hedef alan karikatürde, temsili olarak, iki devletin el ele vermesinin Hamaney'i endişelendirdiği görülüyor.

Karikatürde; üzerinde Türk bayrağı görseli bulunan kişiler ve İsrail bayrağı görseli bulunan kişilerin el ele tutuşarak dans ettiği, Ali Hamaney'i temsil eden karakterin ise bu durumdan endişe duyduğu ve "Ali havuzuyla kalakaldı" dediği görülüyor. Bu sözün, İran'da yapayalnız kalan kişiler için kullanılan bir atasözü olduğu biliniyor.

İsrail, karikatürü şu notla paylaştı:

"İsrail ile Türkiye arasındaki ilişkilerin tamamen yenilenmesinin asıl kazananı, bölgedeki istikrar ve güvenlik, İslam Cumhuriyeti'nin yok etmek istediği istikrar ve güvenliktir."