İsrail Ordusu İçinde 5 Yılın En Yüksek İntihar Oranı Bu Yıl Kaydedildi

İsrail Ordusu İçinde 5 Yılın En Yüksek İntihar Oranı Bu Yıl Kaydedildi

Yedioth Ahronoth: İsrail ordusu, saflarında 5 yılda en yüksek intihar oranını kaydetti

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

İsrail gazetesi Yedioth Ahronoth, İsrail ordusunun verilerinin 2022'de 14 İsrail askerinin intihar ettiğini gösterdiğini bildirdi ki bu, erkek askerler arasında son 5 yılda kaydedilen en yüksek intihar oranı olduğunu açıklladı

Gazete, tamamı erkek 14 İsrail askerinin askerlik görevi sırasında intihar ettiğini, 2021 yılında ise 11 askerin intihar ettiğini bildirdi.

21 intihar vakasının kaydedildiği 2011'den bu yana İsrail ordusunda askerler arasında intihar edenlerin sayısının, 2012'de 14 , 2013'te ise intihar sayısının 6 olduğunu belirtildi.

Gazete, üst düzey İsrail askeri kaynaklarına dayandırdığı haberinde, "uzmanlar bu yıl intihar sayısındaki ani artışa ilişkin bir açıklama getiremedi. Ancak sayıların hâlâ görece düşük olduğuna dikkat çekiyorlar."

İsrail ordusundaki insan gücü birimi tarafından yayınlanan veriler, intihar vakalarının %95'inin erkekler olduğunu ve arkalarında kendilerini intihara iten nedenleri açıklayan herhangi bir mektup veya mektup bırakmadıklarını gösterdi.

Gazeteye göre 2014'ten 2020'ye kadar 89 İsrail askeri askerlik görevi sırasında intihar etti, bu dönemde yılda ortalama 12 intihar gerçekleşti ve intiharların çoğu kamplarda hizmet, eğitim veya eve dönüş sırasında meydana geldi