Filistin Direnişinden Müzakere Açıklaması!

Filistin Direnişinden Müzakere Açıklaması!

Üst düzey Filistin Direnişi kaynakları, Hamas'ın kalıcı ateşkes konusunda açık bir metin olmadan anlaşma olmayacağı konusunda ısrar ettiğini söyledi.

Üst düzey Filistin Direnişi kaynakları Al Mayadeen'e, İsrail'in kalıcı ateşkese uymayı reddetmesi nedeniyle müzakerelerin büyük bir engelle karşı karşıya olduğunu söyledi.

Kaynaklar, Hamas'ın kalıcı ateşkes konusunda net bir metin olmadan anlaşmaya varılamayacağı konusunda ısrar ettiğini belirtti.

Müzakerelerde olumlu, esnek bir tutum sergileyen direniş

, Filistin Direnişi gruplarından üst düzey bir kaynak, Al Mayadeen'e , Direniş liderliğinin, Filistin halkının İsrail saldırganlığının tamamen durdurulması ve İsrail'in tamamen geri çekilmesi yönündeki taleplerini yerine getirecek bir anlaşmaya varmak için dolaylı müzakerelerde yüksek esneklik sergilediğini doğruladı.

Bildirildiğine göre İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ve İsrailli yetkililer, Netanyahu'nun "inatçı olması, rehinelerini veya ailelerinin taleplerini umursamaması ve dünyaya soykırım savaşını sürdürmesi için meydan okuması" nedeniyle müzakerelerde sürekli başarısız oluyor.

Kaynak ayrıca Refah işgaline de değindi ve işgalin tehditlerinin "Filistin halkının veya Direnişin iradesini kırmayacağını ve duruşu sağlam kaldığı için Direniş'i müzakerelerde boyun eğmeye zorlamayacağını" vurguladı.

Kaynağın belirttiğine göre Direniş, Filistin halkını korumaya ve her türlü saldırıyı püskürtmeye hazırlanırken, dünyaya Gazze'deki faşist işgali ve soykırımı durdurma çağrısında bulunuyor.

Bu, ateşkes ve esir değişimi anlaşmasına varılması yönündeki sürekli çabaların yanı sıra Hamas ve Direniş gruplarının anlaşmaya ilişkin mevcut öneriyi gözden geçirmesi sırasında gerçekleşti.

Bugün erken saatlerde bir Hamas heyeti, İsrail işgaliyle arabuluculuk görüşmelerine devam etmek üzere Mısır'ın Kahire kentine geldi.

Hamas, 3 Mayıs'ta, yakın zamanda aldığı ateşkes önerisini incelerken olumlu bir ruhla hareket ettiğini doğrulayarak, heyetinin aynı ruhla Kahire'ye giderek anlaşmaya varmaya çalışacağını da sözlerine ekledi.

Filistin direniş hareketi ve güçlerinin, İsrail'in kendilerine yönelik saldırganlığının durdurulması ve IOF birliklerinin geri çekilmesinin yanı sıra yerinden edilmiş Filistinlilerin evlerine geri dönmesi de dahil olmak üzere Filistin halkının taleplerini güvence altına alacak bir anlaşmaya varmaya kararlı olduğunu belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı