İsrail  Nükleer Anlaşmanın Olumsuz Oluşundan Dolayı Sevinçli

İsrail Nükleer Anlaşmanın Olumsuz Oluşundan Dolayı Sevinçli

Gantz, Viyana müzakerelerinin başarısızlığıyla övünüyor: İran nükleer anlaşması 'iyileşme odasında' ve yakında yeniden canlanması pek olası değil

KUDÜS (Reuters) - İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz Perşembe günü yaptığı açıklamada, İran'ın dünya güçleriyle 2015 nükleer anlaşmasının "iyileşme odasında" olduğunu ve bu temelin gerçekleşmesi halinde yakında yeniden canlandırılma olasılığının düşük olduğunu söyledi.

Gantz'ın yorumları, Avrupalı ​​liderlerin Tahran'ın nükleer anlaşmayı yeniden canlandırma konusundaki istekliliğine ilişkin şüphelerini dile getirmesinin ardından geldi.
İran'ın baş düşmanı İsrail, ABD'nin 2018'de anlaşmayı çok sınırlı bulan ve Başkan Joe Biden yönetiminin istediği anlaşmaya yeniden katılmama çağrısında bulunan eski Başkan Donald Trump döneminde anlaşmadan çekilmesini destekledi.
İsrail'in nükleer emellerini varoluşsal bir tehdit olarak gördüğü İran, atom bombası peşinde olduğunu reddediyor
Gantz, Reichsman Üniversitesi'nde terörle mücadele konulu bir konferansta yaptığı konuşmada, "...İran nükleer anlaşması iyileşme odasında gibi görünüyor" dedi. Kasım ayındaki ABD ara seçimlerine açıkça atıfta bulunarak, "Nasıl gideceğini (daha sonra), belki seçimden sonra göreceğiz" diye ekledi.

İsrail, 2015 anlaşmasını sürdürme konusunda Viyana'daki müzakerelere taraf değil, ancak diplomatik yolların çıkmaza girdiğini görürse İran'a karşı askeri harekat yapma tehdidi Batılı başkentleri tetikte tutuyor.

Kaynak:Haber Kaynağı