İsrail, Nasrallah’ın Korkusundan Lübnan Sınırına Duvar Örüyor

İsrail, Nasrallah’ın Korkusundan Lübnan Sınırına Duvar Örüyor

İsrail basınında yer alan habere göre İsrail ordusundaki El-Celil grubu, El-Celil’deki Hanita Kibbutz ile Lübnan arasına duvar inşa etme planını harekete geçirdi.

İsrail basınında yer alan habere göre, İsrail Ordusu Nasrallah’ın ardı ardına gelen tehditlerinin yarattığı korku nedeniyle Hanita Kibutz ile Lübnan arasına duvar örüyor.
Bu duvarın hedefinin “düşman güçlerin İsrail’in içerisine hızlı bir şekilde ulaşmalarını engellemek” olduğu ifade edildi. Bu şekilde bölgede Hizbullah’ın İsrail karşıtı bir saldırı için hedef alması mümkün olan zayıf bölgeleri belirlemeyi hedefledikleri de belirtildi.
Kuzey bölgedeki önemli kaynaklardan gelen yorumlarda “Nasrallah’ın savurduğu tehditler gerçek dışı değildir. Özellikle de sınır bölgede yerleşim birimlerinin var olması bunu açıkça ortaya koyuyor” denildi.
Kaynakların ifadesinde olağanüstü bir durumda, bölgenin hızlı bir biçimde işgale uğraması durumunda yerleşim birimlerini tahliye etmek için hazırlıklı oldukları belirtildi.
Basında İsrailli resmi kaynaklar üzerinden edinilen bilgiler doğrultusunda altyapı çalışmalarının uzun haftalarca süreceği, zira bu çalışmaların hedefinin sınırdaki savunmayı güçlendirmek olduğu bilgisine yer verildi.

islami analiz