İsrail Medyasından Hizbullah  İtirafı: İzin Vermiyorlar

İsrail Medyasından Hizbullah İtirafı: İzin Vermiyorlar

İsrail medyası, Hizbullah'ın başarılarının IDF'nin kuzey cephesinde bir operasyon başlatmasını çok zorlaştırdığını itiraf etti

İsrail medyası Pazar günü, Hizbullah'ın işgal altındaki Filistin sınırındaki İsrail askeri varlığına karşı "operasyonlarına başladığından beri Lübnan sınırında başarılar biriktirdiğini" bildirdi.

İsrail medyası, Hizbullah'ın başarılarının IDF'nin kuzey cephesinde bir operasyon başlatmasını çok zorlaştırdığını ve buna izin vermediğini söyledi.

Hizbullah'ın kuzeyde gerçekleştirdiği hedefleme operasyonlarının İsrail ordusunun yeteneklerinin bir kısmına zarar verdiğine dikkat çekti.

İsrail gazetesi "Israel Hayom", Hizbullah'ın kuzeydeki operasyonlarının amacının İsrail'in sınırdaki yeteneklerini "gizlemek" olduğunu defalarca belirttiğine dikkat çekti.

Gazete, Hizbullah'ın "birçok gözlem noktasına ve kameraya zarar vermeyi" başardığını belirterek, Lübnan sınırındaki ordu kameralarını ve gözetleme tesislerini yok etmek için önemli sayıda girişimde bulunulduğunu da sözlerine ekledi.

Lübnan'da İslami Direniş hareketi İşgal altındaki Filistin sınırındaki İsrail düşman mevzilerini hedef aldı ve İsrail'in sınır köylerine, gazetecilere ve sivillere yönelik saldırılarına yanıt olarak doğru ve doğrudan kayıplar elde edildiğini doğruladı.

İşgalciler, kuzey cephesinin daha karmaşık olduğunu ve Hizbullah'ın saldırmaya karar vermesi durumunda güney cephesine yapılacak saldırının "kötü bir filmin tanıtımından" başka bir şey olmadığını kabul ediyor.

Kuzeyde 14 yeni İsrail yerleşimi boşaltıldı


İşgal altındaki Filistin'in kuzeyinde, Lübnan-Filistin sınırına komşu yerleşimler, işgal altındaki yerleşim yerlerine ve merkezdeki şehirlere doğru kitlesel bir göçe tanık oluyor.

Pazar günü, İsrail ordusu ve işgal acil durum otoritesi şunları ekledi: 14 yeni yerleşim yeri boşaltıldı

Planda yer alan yerleşim yerlerinin "Snir, Dan, Beit Hillel, Shaar Yeshuv, Hagoshrim, Liman, Mitzova, Elon, Gorin, Granot Hagalil, Evan Menachem, Sasa, Tzfaon ve Ramot Naftali" olduğunu açıkladı.

Daha önce, İsrail'in Kanal 12'si, Lübnan sınırına bitişik 28 yerleşimi tahliye etme planını etkinleştirdiğini bildirdi ve kuzeyde "on binlerce yerleşimciyi tahliye etmek için hazırlıkların devam ettiğini" belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı