İsrail Medyası : Nükleer Anlaşma Yakın

İsrail Medyası : Nükleer Anlaşma Yakın

İsrail medyası "İran nükleer anlaşmayı imzalamaya yakın" diyor.

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

İsrail medyası siyasi kaynakların bugün, , "İran, büyük güçler karşılığında nükleer anlaşmayı imzalamaya yakın" sözlerini aktardı.

Siyasi kaynaklar, "İsrail'in mevcut anlaşmayı kötü bir anlaşma olarak gördüğünü" belirterek, "farklı senaryolara hazırlandığını" belirtti.

İsrail medyası, "İsrail sisteminin eğilimleri ve senaryoları teşhis etmeye çalıştığını" belirtti.

Bu bağlamda İsrail "Kan" kanalı, "İsrail'de İran ile büyük güçler arasında bir nükleer anlaşma imzalama olasılığına hazırlık olarak kamuoyunun hazırlandığını" doğruladı.

Kan siyasi ilişkiler yorumcusu Gili Cohen, İsrail Başbakanı Yair Lapid'in "Savunma Bakanı Benny Gantz ve alternatif Başbakan Naftali Bennett ile bu konuda bir görüşme yapacağını" söyledi.

Cohen, görüşmenin "İsrail nükleer anlaşmaya geri dönmeye şiddetle karşı olduğu için, İran'la nükleer anlaşma olasılığına İsrail'de nasıl hazırlandıklarının" da yer alacağını da sözlerine ekledi.

İsrail Wallah web sitesinin askeri ilişkiler yorumcusu Amir Bukhbut, "İsrail, İran ile ABD arasında nükleer projeyle ilgili müzakerelerdeki gelişmelerin arka planında sessizce oturmayacak" dedi.

Boukhbut, "Değerlendirme, ABD ile İsrail arasında konuyla ilgili bir çatışmanın yakında başlayacağı ve perde arkasında tutmaya çalışılsa bile konun sorun çıkaracağı yönünde" dedi.

Dün, Salı, Yedioth Ahronoth gazetesinin web sitesi, İran'ın Batılı ülkelerle nükleer müzakerelerini ve İran'ın Avrupa önerisine verdiği yanıtı, "İsrail" in nükleer anlaşmaya geri dönme korkusuna ve Washington'ın yapabileceği tavizlere işaret ederek ele aldı. Tahran'a verilecek bir Amerikan tavizleri Washington'un "İsrail"e olan geçmiş taahhütlerinden vazgeçeceği korkusu ele alındı