İsrail Medyası Açıkladı! ABD'nin İşgalcilere Verdiği Desteğin Detayları Belli Oldu!

İsrail Medyası Açıkladı! ABD'nin İşgalcilere Verdiği Desteğin Detayları Belli Oldu!

İşgal Medyası ABD'nin İsrail'e verdiği büyük silah desteğinin detaylarını açıkladı

Times of Israel'in 24 Mart 2024 Pazar günü yayınladığı habere göre, Gazze'de devam eden savaş nedeniyle İsrail'i eleştirenler arasında İşgal devletine silah satışının durdurulması çağrıları artarken, son günlerde açıklanan veriler İsrail'in silah ithalatının neredeyse tamamının ABD ve Almanya'daki şirketlerden geldiğini gösteriyor.

Stockholm Uluslararası Barış Araştırmaları Enstitüsü (SIPRI) tarafından hazırlanan 2023 raporuna göre, İsrail'in silah alımlarının yüzde 69'u ABD şirketlerinden, yüzde 30'u Almanya'dan ve yüzde 0,9'u İtalya'dan yapılıyor.

Stockholm Enstitüsü'nün raporunda, Hava Kuvvetleri'nin mevcut insanlı uçaklarının tamamı, Fransız Airbus tarafından üretilen bir helikopter dışında, Amerikan yapımı olma özelliği taşıyor dedi.

Stockholm Enstitüsü araştırması, 2019'dan 2023'e kadar küresel olarak mevcut olan verilere göre, İsrail dünyanın en büyük on beşinci silah ithalatçısı konumunda. İsrail bu verilere göre, dünyada silah ithalatının %2,1'ini kontrol ediyor. Araştırma ayrıca İsrail'in dünyanın dokuzuncu en büyük silah ihracatçısı olduğunu da belirtti ve küresel silah ihracatının %2,4'ünden İsrail sorumlu dedi.


TERCÜME TEVHİDHABER

Kaynak:Haber Kaynağı