İsrail Medyası: ABD Başaramadı

İsrail Medyası: ABD Başaramadı

İsrail medyası: ABD Donanması'nın şu ana kadar fırlattığı 100 karadan havaya füze, Yemen'deki saldırıları durdurmayı başaramadı

srail medyası bugün Cuma günü, Amerika Birleşik Devletleri'nde Amerikan filosuna ve onun Kızıldeniz'deki Yemen silahlı kuvvetlerinin saldırılarını püskürtmedeki başarısızlığına ilişkin eleştirilerin bulunduğunu bildirdi.

Ayrıntılı olarak, " İsrail Savunması " web sitesi, Amerikan filosunun Yemen silahlı kuvvetleriyle başa çıkmada başarılı olmadığını söyledi.

Kızıldeniz'deki durum nedeniyle "WAR ZONE" internet sitesinde yer alan bir raporun, ABD Donanması'nın Yemenlilerle başa çıkmak için gerekli yeteneklere sahip olup olmadığı sorusunu gündeme getirdiğine dikkat çekti.

İsrailli internet sitesi şunları ekledi: "Yemenlilere karşı mücadele Amerikalılar için bir test alanıdır ve medya kuruluşları ABD Donanması'nın Yemen hedeflerine 100 karadan havaya füze (SM) fırlattığını bildirdiği için gelecekteki olası bir çatışmaya hazırlıktır. Geçen eylül ayından bu yana her birinin fiyatı yaklaşık 4 ila 6 milyon dolar arasında değişiyor."

İnternet sitesine göre bu füzeler "SM-2 ve SM-6" olup fiyatları sırasıyla 4 ve 6 milyon dolar olup, balistik füzeleri, kara ve deniz hedeflerini önleme kapasitesine sahip uzun menzilli füzelerdir.

Web sitesine göre, Yemen silahlı kuvvetleri halihazırda seyir füzeleri ve insansız hava araçlarının yanı sıra denizden denize balistik füzelere de sahip.

İsrail web sitesine göre gerçek şu ki, ABD Donanması ve Kızıldeniz'deki diğer deniz kuvvetleri şu ana kadar Yemen'in fırlattığı tüm fırlatmaları engellemeyi başaramadı.