İsrail :   Lübnan'dan Gelen Saldırıların Arkasında Filistin  Grupları Var

İsrail : Lübnan'dan Gelen Saldırıların Arkasında Filistin Grupları Var

İşgalci İsrail kaynakları: Lübnan'dan gelen saldırının arkasında Hamas da dahil olmak üzere Filistinli gruplar var

İsrail güvenlik kaynakları, Perşembe günü öğleden sonra İsrail sınırında gerçekleşen füze saldırılarının arkasında İran destekli silahlı grup Hizbullah'ın değil, Lübnan'da konuşlanmış Filistinli grupların olduğuna inanıyor.

Reuters güvenlik kaynaklarının aktardığına göre, "İsrail polisinin Kudüs'teki Mescid-i Aksa'ya düzenlediği baskınların ardından artan gerilimin ortasında, Lübnan'dan İsrail'e füzeler atıldı ve sınırdan topçu ateşiyle karşılık verdi."

"Hiçbir taraf sorumluluğu üstlenmedi, ancak üç güvenlik kaynağı, roketlerin ateşlenmesinden Hizbullah'ın değil, Lübnan'daki Filistinli grupların sorumlu olduğuna inanıldığını söyledi."

"Bu olayın Hamas lideri İsmail Haniyeh'in Lübnan'ı ziyaret ettiği bir zamanda meydana geldiğine" dikkat çekti.

Hizbullah, Filistinli mültecileri ve silahlı grupları barındıran birkaç kampın bulunduğu güney Lübnan'da güvenliği kontrol eden güçlü bir silahlı direniş hareketi .

İsrail Yayın Kurumu, füze saldırılarının arkasında Lübnan'daki "Hamas" hareketinin olduğunun tahmin edildiğini bildirdi.

İsrail Yayın Şirketi, "Lübnan'dan batı Celile'ye atılan roketlerin çoğunun Katyuşa ve Grad modelleri olduğunu" belirtti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ofisi, Lübnan'dan yapılan bombalı saldırının ardından yaşanan gelişmeleri takip etmek için üst düzey bir güvenlik toplantısı yapıldığını bildirdi.

Kaynak: TEVHİDHABER

Netanyahu'nun ofisinden yapılan açıklamaya göre, toplantı "gelişmeleri takip etmeyi ve kesin kararlar almayı amaçlıyor" ve başbakanın güvenlik teşkilatının başkanlarıyla durumu değerlendireceğini kaydetti.