İsrail ile Nijerya Arasında Direkt  Uçuşlar Başlayacak

İsrail ile Nijerya Arasında Direkt Uçuşlar Başlayacak

işgalci İsrail ile Nijerya arasındaki ilk direkt uçuş 20 Nisan'da gerçekleşecek

İsrail'in Pazar günü yaptığı resmi açıklamaya göre, 20 Nisan'da İsrail ile Nijerya arasındaki ilk direkt uçuşlar başlayacak.

İsrail ve Nijerya'nın geçen yüzyılın altmışlı yıllarından beri diplomatik ilişkileri var, ancak Abuja 1973 savaşından sonra Tel Aviv ile ilişkisini kopardı ve ardından 1992'de yeniden başladı

İsrail Ulaştırma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Nijerya ulusal havayolu şirketi AIR PEACE, 20 Nisan'dan itibaren ilk kez İsrail'e direkt seferler düzenlemeye başlayacak."

Pazar günü Ulaştırma Bakanı Miri Regev, İsrail ile Nijerya arasındaki bir havacılık anlaşmasını onayladı ve onay için hükümete sundu.

Anlaşma ilk kez iki ülkenin havayollarının Tel Aviv'deki Ben Gurion Havalimanı ile Abuja ve Lagos şehirleri de dahil olmak üzere Nijerya'daki birçok varış noktası arasında düzenli direkt uçuşlar gerçekleştirmesine izin verecek.

Nijeryalı havayolu, ilk aşamada Nijerya ile Ben Gurion Havaalanı arasında haftada iki uçuş gerçekleştirecek.

Regev'e göre "Nijerya, Afrika'nın önde gelen ülkelerinden biri ve İsrail'le çeşitli alanlarda yakın ilişkiler sürdürüyor ve İsrail'e Hıristiyan kutsal yerlerini ziyaret etmek için gelen aktif kişiler var."

Kaynak: TEVHİDHABER