İsrail ile Mahmud Abbas Yönetimi Arasında Gizli Görüşmeler Yapılmış

İsrail ile Mahmud Abbas Yönetimi Arasında Gizli Görüşmeler Yapılmış

"! Axios: İsrail ile Filistin Yönetimi arasında iki ay boyunca gizli görüşmeler yapıldı

Amerikan internet sitesi Axios , 21 Şubat 2023 Pazartesi günü, işgal altındaki bölgede artan gerilimi yatıştırmak amacıyla İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın üst düzey yardımcıları tarafından yaklaşık iki aydır gizli görüşmeler yapıldığını bildirdi .

Bu gizli görüşmeler , Filistin Yönetimi ile aşırı sağcı İsrail hükümeti arasındaki ilk üst düzey temas olma özelliğini taşırken , kaynaklar Beyaz Saray'ın iki taraf arasındaki doğrudan ve yeni iletişimden haberdar olmasına rağmen, bunun olup olmadığı henüz belli değil. Euro News web sitesine göre, İsrail hükümeti koalisyonundaki partilerin başkanları bundan veya gerçekleşen görüşmelerin içeriğinden haberdar .

Netanyahu Abbas İsrail Filistin Filistin Amerika Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile görüştü/Reuters

Filistin Sivil İşler Bakanı Hussein Al-Sheikh, ABD Başkanı Joe Biden yönetimi aracılığıyla Netanyahu'nun ofisine, içeriği Filistin Yönetimi'nin yeni başbakanla çalışmaya hazır olduğu iki mesaj iletti.

Filistin Kurtuluş Örgütü Yürütme Komitesi Genel Sekreteri olan şeyh ise İsrail ve Amerikan partileriyle iletişim kurmakla suçlanıyor ve rapora göre yeni İsrail hükümetinin yemin etmesinden sonra tekrar mesaj gönderdi. .

Raporda, İsrail hükümetinin Filistin Yönetimi ile temas kurmayı kabul ettiği belirtilirken, Netanyahu, İsrail Ulusal Güvenlik Konseyi Başkanı Tzachi Hanegbi'yi Filistin dosyasından sorumlu olarak atadı

İsrail Filistin görüşmeleri ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas / Anadolu Ajansı

Gazetenin haberine göre, Hanegbi ve Şeyh birkaç kez telefonla görüştüler ve görüştüler ve son görüşme birkaç gün önce gerçekleşti ve anlaşma, Batı Şeria'daki İsrail yerleşimlerine karşı taslak oylamanın Güvenlik Konseyi'nde geri çekilmesini ele aldı.

Üst düzey bir İsrailli yetkili Axios'a, gizli görüşmelerin İsrail-Filistin ihtilafına ilişkin nihai müzakereler olarak görülmese de, sahadaki sorunları çözmek veya tırmanmayı durdurmak için liderler arasında bir iletişim hattını sürdürmek açısından önemli olduğunu söyledi.

Hanegbi, Pazartesi günü Kudüs'te düzenlenen Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Yahudi Örgütleri Başkanları Konferansı toplantısında, Filistin Yönetimi ile her iki taraftaki tek taraflı önlemlerin durdurulması konusundaki görüşmelere atıfta bulunmuştu.

Amerika durumu kontrol altına almaya çalışıyor

Daha önce Dışişleri Bakanı Anthony Blinken bölgeyi ziyaret etmişti

İsrail Filistin görüşmeleri İsrail güçleri Cenin kampına baskın yapıyor / Anadolu

New York Times, İsrail'in Batı Şeria'daki yerleşimci saldırılarının artması ışığında İsrail'in aşırı sağcı hükümetinin işgal altındaki Filistin topraklarında tırmanma riskini nasıl artırdığını izleyen bir rapor yayınladı ve yeni İsrail hükümeti yerleşim birimlerini bölgeye yerleştirdi. Aralık 2022'de sağın ve aşırı sağın kontrolündeki Knesset'in güvenini kazanmasından bu yana bu önemli dosyalarının ön saflarında yer alıyor.

Blinken İsrail'i ziyaret etti ve Netanyahu ile bir araya gelerek "Tel Aviv'in iki devletli çözümü etkileyecek hiçbir önlem almaması gerektiğini" açıkladı ve özellikle işgal altındaki Filistin topraklarındaki yerleşim faaliyetlerinin durdurulması gereğinden bahsetti.

Bu, İsrail hükümetinin işgal altındaki Batı Şeria'daki dokuz Yahudi yerleşim karakoluna izin vermesi ve mevcut yerleşim yerlerine yeni evler inşa edileceğini duyurmasının ardından geldi.

Yaklaşık 475.000 İsrailli yerleşimci, işgal altındaki Batı Şeria'da uluslararası hukuk tarafından tanınmayan ileri karakollarda yaşıyor ve 2,8 milyondan fazla Filistinli arasında. Bu provokatif ve yasadışı adım, işgalcilerin ve yerleşimcilerin Filistinlilere yönelik artan şiddeti bağlamında geliyor.

Fransız Haber Ajansı'nın resmi kaynaklara dayandırdığı nüfus sayımına göre, bu yılın başından bu yana aralarında direniş savaşçıları ve sivillerin de bulunduğu 47 Filistinli işgal ordusu ve yerleşimciler tarafından şehid edildi