İsrail Hapishanelerindeki En Yaşlı Filistinli Mahkum Serbest  Bırakıldı

İsrail Hapishanelerindeki En Yaşlı Filistinli Mahkum Serbest Bırakıldı

En Yaşlı Filistinli Mahkum40 Yıllık Esaretten Sonra Serbest Bırakıldı

Siyonist işgalciler Filistinli tutsak "Kerim Yunus"u 40 yıllık esaretten sonra bu sabah (Perşembe) serbest bıraktı.

ISNA'ya göre, Tutuklular ve Serbest Bırakılmış Kişiler Bakanlığı, Siyonist rejime ait bir hükümet aracı olan Karim Younes'in Filistinli tutukluyu Ra'anana bölgesindeki sokaklardan birinde yaya olarak bırakıp onu yalnız bırakıp hızla oradan ayrıldığını duyurdu. .

Bu açıklamada Yunus Kerim'in serbest bırakılması için bu yöntemin kullanılmasının Filistinlilerin 40 yıldır yaşanmayan bu olaya sevinmelerine engel olacağı vurgulanıyor.

Söz konusu bakanlık şunu vurguladı: Bu yöntemin kullanılması, işgalcilerin milletimizin saadetinden dahi korkup kahramanlarına kucak açtığını vurgulamaktadır.

Filistin Bilgi Merkezi'ne göre Karim Youssef Fazl Yunus, 24 Aralık 1956'da Al-Multhut al-Shamali bölgesinde bulunan Areh köyünde doğdu.
Siyonist ordu, 1 Ocak 1983'te Karim Younes'u tutukladı. Daha sonra 40 yıla indirilen ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Bu Filistinli mahkum, bu yıllarda farklı İsrail hapishanelerine nakledildi.

El-Mayadin'e göre, şu anda Siyonist rejimin cezaevlerinde ve gözaltı merkezlerindeki en yaşlı Filistinli mahkum ve aynı zamanda dünyanın en yaşlı mahkum

40 yıl boyunca Filistin Esirler Hareketi'nin başlattığı tüm savaşlara katıldı; Bunların arasında bu mücadelelerin en zoru sayılan açlık grevi var ve sonuncusu 42 gün süren 2017 grevi oldu.