İsrail Golan'da Saldırılara Devam Ediyor

İsrail Golan'da Saldırılara Devam Ediyor

Suriye’nin Cenevre'de Daimi BM Temsilcisi Hüsamettin Ala, Özel Araştırma Komitesi başkanına hitaben, Siyonist rejimin Filistin halkının ve işgal topraklarında...

Suriye’nin Cenevre'de Daimi BM Temsilcisi Hüsamettin Ala, Özel Araştırma Komitesi başkanına hitaben, Siyonist rejimin Filistin halkının ve işgal topraklarında yaşayan diğer Arap vatandaşların haklarını ihlal etmesiyle ilgili olarak yazdığı mektupta, işgalci Siyonist rejim tarafından Golan sakinlerinin haklarının ihlal edilmesini kınadı.
Hüsamettin Ala bu komiteden, Golan’daki insan haklarına daha fazla önem vermelerini ve Siyonist rejimin bu bölgedeki işgal ve saldırılarına yönelik uluslararası kınama kapsamının genişletilmesine yardım etmelerini istedi.

Suriye’nin Cenevre'de Daimi BM Temsilcisi, Siyonist rejimin Golan’daki doğal kaynakları ve Suriyeli vatandaşların mallarını çeşitli bahanelerle ele geçirmeye çalışmasının tehlikesi konusunda uyardı.

Hüsamettin Ala mektubunun devamında şu ifadelerde bulundu: ‘Golan halkının, tutuklanma ve bastırılmalara rağmen işgalci güçlerin eylemlerine muhalefeti, bu eylemlerin başarısız olmasında önemli rol oynadı.

İşgalci İsrail güçlerinin sömürge politikaları, işgal altındaki Suriye’nin Golan Tepeleri halkının sivil, siyasi, ekonomik, sosyal ve kültürel haklarının açık bir ihlalidir ve onlara karşı ırkçı eylemler sayılmaktadır.

Suriye’nin Cenevre'de Daimi BM Temsilcisi, Özel Araştırma Komitesinden, Siyonist rejimin Filistin halkının ve işgal topraklarında yaşayan diğer Arap vatandaşların haklarını ihlale dayalı eylemleri ile ilgi olarak, BM Genel Kurulu ve BM İnsan Hakları Konseyi'ne verdiği raporlarda Siyonist rejimin saldırı ve işgallerini kınamasını istedi.