İsrail Gizli Servisi :  Protestolar "Kaynama Noktasına" Ulaştı

İsrail Gizli Servisi : Protestolar "Kaynama Noktasına" Ulaştı

Shabak Başkanı: Protestolar "kaynama noktasına" ulaştı.

Siyonist rejimin Asayiş Teşkilatı başkanı (Shabak), işgal altındaki topraklarda durumun alevlenmesine karşı uyarıda bulundu.

Isna'nın SAMA haber ajansına dayandırdığı haberine göre, Şabak başkanı Ronin Bar, hükümet ve muhalefet koalisyonundaki üst düzey yetkililerle görüştü ve onlardan durumu sakinleştirmelerini istedi. İşgal altındaki topraklarda istikrarı tehlikeye atabilecek durumun alevlenmesine karşı uyarıda bulundu.

Bu açıklamalar, Siyonist rejimin Başbakanı Binyamin Netanyahu hükümetinin yargıyı zayıflatma planına karşı protestoların artmasının ardından Siyonist toplumda tansiyonun tırmandığına işaret eden İsrail istihbarat camiasının tahminlerine dayanmaktadır. .

Shabak başkanı, Kamu Bilgilendirme Servisi'ndeki "Yahudi Seksiyonu"nun "yargı darbesi" planına karşı protestoları hazırlamak ve güvenliği sağlamak için polisle işbirliği yaptığı düşünüldüğünde, protestoların "patlayıcı bir duruma ulaştığına ve patlama noktasına yaklaştığına" inanıyor.

Haaretz, Shabak'ın Netanyahu hükümetine karşı protestolarla mücadeleye katılımının, hükümet kurumlarına zarar vermek amacıyla "aşırı sol" unsurların göstericiler arasına sızmasıyla ilgili güvenlik kaygılarından kaynaklandığını yazdı.

Shabak geçtiğimiz günlerde Barr'ın İsrail Polisi Genel Müfettişi Kobi Shebtai'yi sosyal medyada başbakana ve diğer yetkililere fiziksel zarar verme çağrıları da dahil olmak üzere artan kışkırtıcı ifadeler konusunda uyardığını duyurdu.

Likud koalisyonunun Knesset'teki toplantısının başında Netanyahu, hükümetin yargıyı zayıflatma planına karşı protestoların liderlerinin demokrasiyi ihlal ettiğini söyledi. Sivil itaatsizlik, iç savaş ve sokaklarda kan dökülmesi çağrısında bulunuyorlar. Bugün yeni bir seviyeye ulaştılar dedi

Netanyahu, "Konuşmak için yeterli zaman var ve yargıyı zayıflatma planı hakkında konuşmak için gerçek bir istek var. Halkın temsilcileri burada Knesset'te oy kullanıyor ve buna demokrasi diyorlar." açıklamsını yaptı

KAYNAK: TEVHİDHABER