"İsrail Gazze'ye Yeni Savaş Açma Peşinde"

"İsrail Gazze'ye Yeni Savaş Açma Peşinde"

“Netanyahu Gazze’ye Karşı Yeni Bir Savaşa Hazırlanıyor”

Siyonist işgal rejimi parlamentosu Knesset’in Arap asıllı üyesi Barış ve Eşitlik İçin Demokratik Cephe Başkanı Muhammed Bereke, Knesset'te işgal ordusunun Gazze’ye yönelik tecavüzleriyle ilgili bir konuşma yaptı.

Bereke yaptığı konuşmada, Başbakan Netanyahu ve Cumhurbaşkanı Şimon Peres’in son günlerde Gazze, Hamas ve Filistinlilere yönelik tehdit dilini kullanmalarından sonra işgal ordusunun yeniden cinayet ve suikastlara başladığını söyledi.

Konuşmasında işgal rejiminin bölgeyi yeniden bir savaş ve kaosa sürüklemek için daha önce pişirip servis ettiği İran nükleer dosyasıyla yaptığı oyunun son bulmasının ardından, Netanyahu ve hükümetinin müzakerelerin sonuçlarından kaçmak için yeni senaryolar kurduklarını, işgal hükümetinin1967 sınırları içinde başkenti Kudüs olacak Filistin devletinin kurulmasını temel alan Filistinlilerle barışın gerekliliklerini kökten reddettiğini ifade etti.

Bereke sözlerini şöyle sürdürdü: “Netanyahu bütün bölgeyi yangına çevirmek istiyor. Netanyahu ve ordusunun planladıkları korkunç ve tehlikeli yangının kokusunu şimdiden alıyoruz. Bölge halkının kanları üzerinde oynanan macera çok tehlikelidir. Bölgede çıkacak bir yangından İsrail toplumu da nasibini alacaktır.”