İsrail, Gazze'ye saldırdı; Ramallah'ta göstericileri vurdu

İsrail, Gazze'ye saldırdı; Ramallah'ta göstericileri vurdu

İsrail, son günlerde Filistin'de saldırılarını iyice artırdı. Gazze'ye yeni bir hava saldırısı düzenleyen İsrail, Ramallah'ta göstericileri vurdu. Gazze açıklarındaki balıkçılar da İsrail'in hedefi oldu

İsrail hücumbotlarından, Gazze açıklarında Filistinli balıkçılara ağır silahlarla ateş açıldığı bildirildi.

İsrail hücumbotlarından, Gazze'nin kuzeyinde denizde avlanan Filistinli balıkçılara ağır silahlarla ateş edildi. Filistinli sağlık görevlisi kaynaklar, söz konusu olayda ölen ya da yaralanan olmadığını belirtti.

İsrail işgal güçleri de gece Gazze'nin değişik yerlerine hava saldırısı düzenlediklerini açıklamıştı.

RAMALLAH'TA GÖSTERİCİLERE SALDIRI

İsrail'in, 3 Yahudi yerleşimcinin kaybolmasından sonra Batı Şeria'da düzenlediği gözaltı operasyonları Ramallah'ta protesto edildi.  El-Halil'de de evlere baskın düzenleyen İsrail işgal güçleri ile Filistinliler arasında arbede çıktı. Olaylarda 4 Filistinli yaralandı.

Ramallah'taki hastane yetkilileri, Kalendiya Sınır Kapısı'nda gözaltı operasyonlarını protesto eden Filistinliler ile İsrail güçleri arasında çıkan arbedede 1 kişinin ağır yaralandığını bildirdi.

Yetkililer, göğsüne ve karnına isabet eden kurşunlar nedeniyle ağır yaralanan  Yezen Yakub adlı Filistinli gencin tedavi altına alındığını belirtti.

İsrail askerleri, el-Halil kentinin Beyt Emir beldesinde de evlere baskın düzenledi.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, askerlerin, beldedeki bazı evlere baskın düzenlemesi üzerine taraflar arsında arbede çıktı. Askerler, söz konusu duruma tepki gösteren Filistinlileri dağıtmak için göz yaşartıcı gaz ve plastik mermi kullandı. Plastik mermi isabet eden 3 kişi yaralandı. 

ajanslar