İsrail F-35 Jetleri İran Havasahasını İhlal Etti

İsrail F-35 Jetleri İran Havasahasını İhlal Etti

Rapor: İsrail F-35 jetleri İran hava sahasını ihlal etti

Raporlar, İsrail ve Amerika'nın Kızıldeniz'de İran'a havadan ve denizden saldırıyı simüle ederek gizli bir manevra yaptığını ve Körfez sularında İran savaş gemilerini ele geçirdiğini ortaya koydu.

Elaph'ın internet sitesinde yer alan özel bir kaynağın açıklamalarına göre, Amerika ve İsrail, mecbur kaldıklarında nükleer alanları vurmaya yönelik gizli ve açık bir dizi ortak tatbikat yapıyorlar.

Kaynak, son iki ayda İsrail F-35 hayalet avcı uçaklarının son iki ayda birden fazla kez İran hava sahasında uçtuğunu ve Rus ve İran radarlarına nüfuz ettiğini gördüğünü açıkladı.

Bu manevra ve tatbikatların esası, İsrail'in İran'ı tek başına vurmayacağını, Körfez "Centcom"daki ABD kuvvetlerinin Merkez Komutanlığı tarafından sağlanan askeri yardıma ihtiyaç duyacağını gösteriyor.

Özel bir röportajda, bir Arap kaynak, "Amerika'nın İsrail ile yoğun manevraları, nükleer müzakerelerin başarısız olması durumunda iki tarafın İran'ı vurmaya hazırlandığını ve İsrail'in uluslararası saldırıya geçmesi halinde destek ve yardım alacağını teyit ediyor" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı