İsrail -BAE İşbirliği, ‘Hız Kesmeden’ Devam Ediyor

İsrail -BAE İşbirliği, ‘Hız Kesmeden’ Devam Ediyor

İsrail ile BAE arasındaki yakınlaşma ve işbirliği ‘hız kesmeden’ devam ediyor.

İşgal devleti İsrail ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasındaki yakınlaşma ve işbirliği, ‘hız kesmeden' devam ediyor.

İsrail Dışişleri Bakanlığı dün yaptığı açıklamada, "Expo 2020 Dubai" sergisi fuarında yer alacak İsrail standının yapım çalışmalarının resmi olarak başlatıldığı ve BAE'li yetkililerin de yardımcı olduğu kaydedildi.

Dışişleri Bakanlığı, Facebook'ta yaptığı açıklamada, Dubai fuarında "önemli bir katılım aşaması" olarak nitelendirdiği bir adımda “standın çalışma ekibi ve inşaatındaki yerel yüklenicinin inşaat çalışmalarına başladığını" söyledi.

İsrail Dışişleri Bakanlığı, "ev sahibi ülke Birleşik Arap Emirlikleri ile işbirliği içinde uzun inşaat sürecini denetlemeye devam ettiğini" doğruladı.

Ekran Resmi 2020-01-20 12.51.20

Bu arada İsrail'in, BAE ile "Expo" ya girmek için özel vize verilmesi konusunda görüştüğü belirtildi.

Geçen Aralık ayında İsrail Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, bakanlığın genel müdürü Yuval Rotem'in ortak bir bakanlık heyeti eşliğinde İsrai'in, Expo 2020 sergisine katılımını konuşmak için Dubai'yi ziyaret ettiğini söyledi.

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz ise, İsrail'in sergiye katılımının "sadece uluslararası düzeyde değil, aynı zamanda bölgemizdeki ana aktörler arasında İsrail'in yüksek statüsünü de yansıttığını" belirtti.

İsrail medyası, Katz'ın bu ayın ortasında Expo 2020 konusunda bilgi alış verişinde bulunmak için BAE'yi ziyaret etmeki istediğini, ancak ziyareti "İran Devrim Muhafızları'nda Kudüs Gücü komutanı Kasım Süleymani'nin suikastından sonra güvenlik gerilimleri nedeniyle" ertelemeye karar verdiği açıkladı.

Dubai, 20 Ekim 2020 ile 10 Nisan 2021 tarihleri arasında 173 gün devam edecek, yaklaşık 200 ülkenin katılacağı ve 25 milyon kişinin ziyaret etmesi beklenen geniş kapsamlı bir dünya fuarı ‘ Expo 2020' sergisine ev sahipliği yapacak.