İsrail Askeri Filistinli Genç Kızı Şehid Etti

İsrail Askeri Filistinli Genç Kızı Şehid Etti

İsrail'in Mescid-i Aksa'daki ihlallerine tepki gösteren Filistinli bir genç kızın, El-Halil'de bir İsrail askerine saldırdığı iddiasıyla askerler tarafından vuruldu. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 18 yaşındaki Filistinli kız, hayatını kaybetti.

Batı Şeria'nın El-Halil kentinde, İsrail'in günlerdir Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerine tepki gösteren 18 yaşındaki Filistinli bir genç kızın İsrail askerlerine saldırdığı iddia edildi. Hudeyl el-Heşlemon isimli kızın, bıçakla İsrail askerini yaraladığı gerekçesiyle, İsrail askerleri tarafından vurularak hayatını kaybetti.

Askerler ambulansa engel oldu

Filistin gazetesinin internet sitesi Felesteen.com'da yer alan habere göre, İsrail askerlerinin Filistinli kızı vurma gerekçesi ise, kendilerine bıçak çektiği iddiasıydı. Hudeyl'in babası, kızının vefatı üzerine yaptığı açıklamada, kızının el-Halil Üniversitesi'nde birinci sınıf öğrencisi olduğunu kaydetti. Hastane yetkilileri, Hudeyl'in vurulduktan sonra yarım saat yerde yattığını, daha sonra hastaneye kaldırıldığını ve müdahalede geç kalındığını belirtti. Hudeyl'in hastaneye kaldırılması için gelen ambulanslara da yine İsrail askerlerinin engel olduğu kaydedildi.
 
 

 

 
 
 

İsrail askerleri tarafından vurulan Filistinli kız, yarım saat boyunca yerde kaldı. Ambulansların yaralı kızı hastaneye götürmesine İsrail askerleri engel oldu.