İsrail Askeri Analistten : Batı Şeria Direnişi İtirafı

İsrail Askeri Analistten : Batı Şeria Direnişi İtirafı

İsrail askeri analisti: Yeni bir Filistinli türüyle karşı karşıyayız

İsrailli bir askeri analist, işgal altındaki Batı Şeria'nın bazı bölgelerinin son zamanlarda İsrail'in 2000'deki İkinci İntifada'dan bu yana tanık olmadığı temel bir değişikliğe tanık olduğunu söyledi.

Filistin haber ajansı Safa'nın çevirisine göre, Channel 13'te askeri ilişkiler analisti olan Alon Ben David, işgal ordusunun Batı Şeria'dan ölmeye alışılmadık bir istekliliği olan düzinelerce veya yüzlerce Filistinli ile karşı karşıya olduğunu söyledi.

"İsrail'in son zamanlarda karşı karşıya olduğu en önemli mesele, 15 yıldır görmediğimiz bir mesele olan Filistin arenasından geliyor ve düzinelerce veya yüzlerce gencin ordu güçleriyle yüzleşmek için evlerini terk etme isteğiyle karakterize ediliyor. Bizimle yüzleşmeye hazır çok sayıda insandan bahsediyoruz."

Ben David, son dönemde Filistinli gençlerin karakterindeki değişime de değinerek, "Sosyal medyada vakit geçiren genç sabotajcılarla görüşüyoruz. Operasyona çıkmadan önce kendilerini kameraya çekmekle ilgileniyorlar ve bunu sosyal medya üzerinden paylaşıyorlar. Telegram ve TikTok.Sosyal medyada influencer olmak istiyorlar ve bu nedenle cuma akşamı Neve Yaakov'a gelen bir gencin 7 kişiyi öldürdüğünü, bir araca bindiğini ve eve dönmeyi umduğunu görüyoruz."

İsrail'e nefretini dile getiren yüzbinlerce insan arasından kimlerin saldırı düzenleyebileceğini ve aralarından kimlerin bu nefreti eyleme dönüştüreceğini kestirmenin zor olduğunu sözlerine ekledi. Akıllı bilgi toplama sistemlerine bağlı teknik algoritmalar aracılığıyla kısmi çözümler olduğunu ve günümüzde odak noktasının sosyal medya olduğunu kaydetti.

KAYNAK: TEVHİDHABER