İsrail Amerika'dan Daha Fazla Destek Bekliyor

İsrail Amerika'dan Daha Fazla Destek Bekliyor

İsrail İçişleri Bakanı Ayelet Shaked, Arap ülkeleriyle yeni normalleşme anlaşmaları geliştirmede ABD yardımının önemini vurguladı.

TERCÜME HABER - TEVHİDHABER

The Times of Israel'e göre Shaked, Arap ülkeleriyle normalleşme anlaşmalarını genişletmek için ABD'nin aday ülkelere kendi teşviklerini sunması gerektiğini söyledi.

İnternet sitesine göre, diğer ülkeleri İsrail ile ilişkileri normalleştirmeye motive etmekten birincil derecede sorumlu olan taraf ABD'dir.

Siyonist Bakan “Çok fazla potansiyel anlaşma var , ancak çoğu Biden yönetiminin etkisine bağlı, bu ülkeler sadece bizimle barış yapmıyor ayrıca ABD ile aralarını düzeltiyorlar" dedi

Siyonist bakan açıklamalarının devamında İbrahim Anlaşmalarına katılan ülkelerin her biri Washington'dan bir şeyler aldı, bu yüzden Amerikalılar buna yatırım yapmaya istekliyse, bence büyük bir potansiyel var" dedi.

İsrail, BAE ve Bahreyn arasındaki ilişkileri normalleştirmek için Eylül 2020'de Washington'un himayesinde "İbrahim Anlaşmaları" imzalanmış, ardından Fas ve Sudan ile ilişkilerin normale döndüğünü açıklamıştı.