İsrail, 200'den fazla Filistinliyi tutukladı

İsrail, 200'den fazla Filistinliyi tutukladı

İsrail, kaybolan 3 genci aramayı bahane ederek Filistin topraklarına saldırılar düzenlemeye ve Batı Şeria'da tutuklamalar yapmaya devam ediyor. Batı Şeria'da çoğu Hamas üyesi 200'den fazla Filistinli tutuklandı

israil, Batı Şeria'da kaybolan 3 Yahudi yerleşimci genci aramayı bahane ederek Hamas üyelerini tutukluyor. Gazze'ye de hava saldırıları düzenleyen İsrail, çoğu Hamas üyesi 200'den fazla Filistinliyi tutukladı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, 3 Yahudi yerleşimcinin Batı Şeria’da kaybolmasına ilişkin, “Bu ciddi bir olaydır ve ciddi sonuçları olacaktır” dedi.

Netanyahu, kaybolan Yahudi yerleşimciler nedeniyle yaşanan krize ilişkin, İsrail Savunma Bakanı Moşe Yalon, İsrail Genelkurmay Başkanı Benny Gantz ve güvenlik birimleri ile Kudüs'teki Savunma Kuvvetleri Merkez Karargah binasında toplantı yaptı.

Netanyahu, toplantı sonrası yaptığı açıklamada, “Karmaşık bir operasyonun ortasındayız. Zaman alabileceği olasılığı konusunda hazırlıklı olmalıyız. Bu ciddi bir olaydır ve ciddi sonuçları olacaktır. Hep birlikte sorumlu ve kararlı bir biçimde çalışıyoruz. Şu anda tek bir göreve odaklandık; çocukları, oğullarımızı evlerine geri getirmek. 100’den fazla Hamas eylemcisini tutukladık, buna ek eylemler de yapmaktayız ancak daha fazlasını söylemeyeceğim” ifadesini kullandı. Bu açıklamanın ardından yeni tutuklamalar geldi ve tutuklu sayısı 200'e ulaştı.

Gazze’den İsrail’e atılan füzeler konusuna da değinen Netanyahu, “Açılan ateşe güçlü bir biçimde cevap verdik. Eğer gerekirse daha güçlü harekete geçeceğiz. Söz veriyorum, kim İsrail vatandaşlarına saldırmayı denerse vurulacaktır” yorumunda bulundu.

Netantahu, güvenlik güçlerinin çalışmasını överek, çocuğu kaybolan ailelere “Çocuklarınızı eve döndürmek için elimizden gelen tüm çabayı harcıyoruz” diye seslendi.

Uluslararası topluma olayı kınama çağrısında bulunan Netanyahu, gerektiğinde İsrail'in kendini savunma hakkının desteklenmesi gerektiğini savundu.