İslami Cihad'tan Siyonistlere  Yeni Uyarı

İslami Cihad'tan Siyonistlere Yeni Uyarı

İslami Cihad, İsrail'i açlık grevindeki Filistinli mahkumun ölmesine izin vermemesi konusunda uyardı

Bir İslami Cihad yetkilisi dün, Filistinli tutsak Khader Adnan'ın gözaltındayken ölmesi halinde İsrail'in bedelini ödeyeceği konusunda uyardı.

Hareketin ulusal ilişkiler sorumlusu Khaled Al-Batsh yaptığı açıklamada, "İsrail, tutsak Hıdır Adnan'ın hayatından tamamen sorumlu" dedi.

Al-Batsh, Adnan'ın hayatını kurtarmak için çaba sarf eden tüm tarafları "çok geç olmadan onun [Adnan'ın] ıstırabına son vermesi için İsrail işgaline baskı yapmaya devam etmeye" çağırdı.

Al-Batsh, "İsrail'in, adil olmayan bir İsrail yargı kararı çıkarmaya çalıştığı sahte iddianameler sunarak atlatmaya ve yanıltmaya yönelik girişimleri, Adnan'ı halkından, ailesinden ve akrabalarından uzaklaştırmayı amaçlayan açık bir komplo oluşturuyor." Bu tür girişimlerin "Adnan'ın kararlılığı ve iradesiyle başarısız olacak dedi

Adnan, İsrail tarafından keyfi olarak tutuklanmasını protesto etmek için 74 gündür açlık grevinde. Avukatı, grevinin "hayatını tehdit ettiğini" söyledi.

Batı Şeria'nın kuzeyindeki Cenin bölgesindeki Arraba kasabasından 44 yaşındaki 5 Şubat'ta gözaltına alındı ​​ve yasadışı tutuklanmasını protesto etmek için hemen açlık grevine başladı.

Geçen hafta verdiği bir röportajda eşi, "Bayılıyor ama uzun süre değil, dengesini sağlayamıyor, sağlığı çok kötü durumda ve nefes almakta zorlanıyor. Doktor dedi ki - Allah korusun, her an felç geçirebilir."

Adnan, siyasi ve işgal karşıtı faaliyetleri nedeniyle son 20 yılda İsrail işgal yetkilileri tarafından 12 kez tutuklandı ve toplam sekiz yılını parmaklıklar ardında geçirdi.

Kaynak: TEVHİDHABER