İslami Cihad ve Hamas'tan Şehit Şikaki Mesajı

İslami Cihad ve Hamas'tan Şehit Şikaki Mesajı

İslami Cihad Hareketi Kurucu Lideri Fethi Şikaki'nin şehadetinin 25. yıldönümünde Filistin Direniş Hareketleri ayrı ayrı bildiri yayınlayarak Şehid Şikaki'yi rahmetle andı.

Qodsna'nın Filistin El Yevm'den naklettiği haberinde, İslami Cihad Hareketi Kurucu Lideri Fethi Şikaki'nin şehadetinin 25. yıldönümünde Hamas Hareketi, Filistin'in her zaman milletinin özgürlüğü için savaşan mücahid lider ve sadık insanlardan olan evladını hatırlayacağını duyurdu.
 
Hamas Hareketi sözcüsü Hazım Kasım şu açıklamada bulundu: Şehit Fethi Şikaki cihad ve tefekkürün örneği ve temsilcisiydi ve Filistin halk direnişinde ciddi anlamda etkili bir yer edindi. Şehit Şikaki aslında Filistin Direnişinin bedenine yeni bir ruh üfledi. Kasım açıklamalarına şunları da ekledi:
 
Şehit Şikaki'nin ardında bıraktığı etki her zaman için inkar edilemez güçte. Artık öyle terör eylemleriyle işgalcilerle mücadele yolunu veya direniş ve cihad düşüncesini durduramazlar. Hamas Hareketi , şehit Şikaki gibi fedakar insanları hatırlama ve tüm Filistin'in özgürlüğü olan ortak hedeflerin güçlendirilmesindeki hedef birliğini vurgulamaktadır.
 
Hazım Kasım ayrıca şunları söyledi: Şehit Fethi Şikaki'nin kanı, kanın kılıca galip gelen bir güç olduğunun, Filistin milletinin asla işgal rejiminin yalanlarıyla kandırılamayacağının ve iman ve inkılabın özgürlük ve başarıyla sonuçlanacağının göstergesidir.
 
Filistin İslami Cihad Hareketi, hareketin kurucusu Şehit Dr. Fethi Şikaki'nin şehadetinin 25. Yıldönümünde yayınladığı bildiride, Şikaki'nin onunla yaşayıp uğruna şehadete ulaştığı temellerden şaşmayacaklarını duyurdu.
 
Bildiride şunlar yer aldı: Şikaki gitti ama direniş ve cihadın düşmanın kabusu olması için özgürlük isteyenlerin Siyonist düşmanla mücadeleyi devam ettirmesinde ve onları Filistin'den kovmada ilham olacak bir meşale oldu. Bizler şehidin yoluna vefalı kalacağız. Filistin davasından, topraklarımızı Siyonist düşmandan kurtarana kadar ümmetin esas meselesi olarak asla vazgeçmeyecegiz.
 
Direniş, Siyonizmi topraklarımızdan çıkartmak için tek yoldur. Düşmana, Filistin'i işgalinde meşruiyet kazandırması nedeniyle uzlaşmayı resmi olarak tanımıyoruz. Bir kesimin Siyonist düşmanla ilişkileri normalleştirmesi düşmanla mücadele azmimizi güçlendirmemize sebeb oluyor.
 
Filistin bizim ve özgürlük isteyen milletlerin asıl meselesi olarak baki kalacak, cihad ve direnişin yolu devam edecek. Şühedanın ruhuna ve esirlerin ailelerine esirlerin en kısa zamanda özgür kalacağını vadediyoruz.
 
Qodsna'nın haberine göre, Filistin İslami Cihad Hareketi kurucusu ve ilk genel sekreteri olan Şehit Dr. Fethi Şikaki 26 Ekim 1995 yılında Malta adasında MOSSAD tarafından suikaste uğradı ve bugünlerde Şehit Şakaki'nin şehadetinin 25. yıldönümündeyiz.
 
Şehit Fethi Şikaki "Tercih Edilecek Çözüm Yolu, İmam Humeyni" kitabında, İslam İnkılabından ilham alarak, İslam'a dönüş ve dini vazifelere amel etmeyi İslam dünyasının özellikle de Filistin meselesinin çözüm yolu olarak tanımladı. Şehit Şikaki, İslami Cihad Hareketini kurarak Filistin mücadelesinin solcu düşünceden İslami öğretilere evrilmesini sağladı. Bu değişim süreci son kırk yıldır Filistin'in Müslüman halkının elde ettiklerinde önemli bir role sahiptir.