İslami Cihad Hareketinin  Kahire'de Yaptığı Görüşmelerin Ayrıntıları Belli Oldu

İslami Cihad Hareketinin Kahire'de Yaptığı Görüşmelerin Ayrıntıları Belli Oldu

İslami Cihad hareketi, El-Nakhala'nın Mısır ziyaretinin ayrıntılarını ve istihbarat servisleriyle görüşülen dosyaları ortaya koyuyor ve teyit ediyor: Pozisyonumuz değişmedi

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

İslami Cihad Hareketi Salı günü yaptığı açıklamada, Mısır ile Batı Şeria'daki saha gelişmelerini ve Filistin uzlaşmasına ilişkin iç siyasi dosyayı görüştüklerini söyledi.


Hareketten, Genel Sekreteri Ziyad el-Nakhala başkanlığındaki heyetin Cuma akşamı başkent Kahire'ye yaptığı ziyaretin ardından AA'ya bir nüshası ulaşan açıklama geldi. , Mısır'ın resmi davetine cevaben, Kahire'den ziyaretin sonuçlarıyla ilgili olarak (8:30 GMT) kadar herhangi bir yorum yapılmadı.


Hareket, heyetin "bir dizi Mısırlı yetkiliyle görüştüğünü ve Mısır Genel İstihbarat Teşkilatı başkanı Abbas Kamel ile resmi bir görüşme yaptığını" da sözlerine ekledi.

Görüşmelerin "Batı Şeria ve Kudüs'teki saha durumu, siyasi gelişmeler ve aşırılık yanlısı İsrail hükümetine karşı koymak için ulusal birliğe ulaşmanın önemi" üzerinde odaklandığını açıkladı.
"Toplantı sırasında hareket, halkımıza ve toprağımıza yönelik saldırılara karşı koymadaki sağlam konumunu teyit etti." denildi.


Hareket, Mısır'ın rolünü ve "Filistin saflarının birliği konusundaki" keskin duruşunu takdir etti.
2007 yazından bu yana, Hamas Gazze Şeridi'ni kontrol ederken, Batı Şeria Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas liderliğindeki El Fetih hareketi tarafından kurulan bir hükümet tarafından yönetildiğinden, Filistin arenası siyasi ve coğrafi bir bölünmeden muzdarip.


Hareket, yaptığı açıklamada, görüşmede "Filistin halkının sorunlarına hizmet etmek için Kahire ile temasların sürdürülmesi ve ikili ilişkilerin güçlendirilmesi gereğinin vurgulandığını" belirtti.
Filistin toprakları, 26 Ocak'ta Batı Şeria'nın kuzeyindeki Cenin mülteci kampında İsrail ordusunun kurşunlarıyla 9 Filistinlinin öldürülmesi ve ertesi gün de İsrail tarafından 7 İsraillinin öldürülmesiyle son günlerde yoğunlaşan tırmanan gerilime tanık oluyor.

Kaynak:Haber Kaynağı