"İslami Camia olarak İstikametimizi Kaybettik"

"İslami Camia olarak İstikametimizi Kaybettik"

Görevdeyken ‘Selamunaleykum’ diye üst düzey isimlere telefon açamadığını söyleyen eski AA Genel Müdürü: İslami camia olarak istikametimizi kaybettik

Daha önce Ak Parti’den milletvekili adaylığı da kabul edilmeyen eski AA Genel Müdürü Kemal Öztürk, uzun süredir Türkiye Müslümanlarının yaşadığı değişime dair yazılar kaleme alıyor.
 
Öztürk geçtiğimiz yıl yazdığı yazısında AA Genel Müdürlüğü görevindeyken modern ve seküler gözükmek mecburiyetinde olduklarını, hatta bu yüzden Halk Bankası Genel Müdürü'nü aradığında en basitinden ‘Selamunaleykum’ diyemediğini dile getirmişti.
 
Öztürk, dünkü yazısında ise Türkiye’deki İslami camianın istikametini kaybettiğini ve bu husus üzerinde herkesin hemfikir olduğunu savundu. Öztürk, ‘Siyasetin etkisinden tutunuz dünyadaki gelişmelere, inanç sistematiğimizdeki sorunlardan tutunuz ahlaki erozyona kadar, onlarca neden sıralanabilir. Çözüm yolları da öyle hemen bulunacak gibi durmuyor. Çok kuvvetli, çok cesur, çok radikal tartışmalar yapmamız gerekiyor. Bunların tümünü de içe dönük yapmak zorundayız. Yani istikametimizi kaybetmemizin nedenlerini içimizde aramak, özeleştiri yapmak ve canımızı yakacak derecede kendimizi sarsmamız lazım. Aradığımız şey bir fikir. Kaybettiğimiz istikametimizi bize bulduracak bir fikir peşindeyiz. Bu fikir, bugün İslam dünyasını perişan eden yozlaşma, çürüme, hurafe, taassup, şiddet ve cehaleti bir sel gibi süpürüp, ortadan kaldıracak kuvvette olmalı aynı zamanda.’ ifadelerini kullandı.