IŞİD'e göre Filistinliler İslam'dan sapmış!

IŞİD'e göre Filistinliler İslam'dan sapmış!

IŞİD'den yapılan açıklamada Filistinliler İslam'dan sapmış bir topluluk olduğu için ona yardım örgüt güçlerinin ona yardım etmediği savunuldu

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) Filistinlilerin İslam'dan kopmuş sapık bir topluluk olduğunu öne sürdü.

Sosyal medya mecralarından ask.fm'de IŞİD'e ait @AmreekiWitness hesabına sorulan "Neden Siyonist zulmüne karşı Filistinlilerle beraber savaşmıyorsunuz da Şii Müslümanlarla savaşıyorsunuz" sorusuna verilen cevapta Filistinlilerin Allah'ın emirlerine aykırı davrandıkları iddia edildi.

Filistin sorununun Osmanlı'dan sonra sürekli islam dünyasının gündeminde olduğu belirtilen açıklamada Hamas'a ve diğer Filistinli gruplara eleştiriler yöneltildi. Filistin'in İslami devrim ruhuna sahip olduğu savunuldu. Filistinli grupların İran'dan destek almasının da eleştirildiği açıklamada Filistin halkının İslam'dan saptığı iddia edildi.

Açıklamada Suriye ve Irak'ın kurtuluşu İran'la ve uzantıları ile savaşmanın öncelikli olduğu öne sürüldü ve Maliki ile savaşlarının da bu gerekçeye dayandığı bildirildi.

Açıklamada sorunun neden Şii Müslümanlarla savaştığı yönündeki kısmına ise İslam'ın tek din olduğu ve Allah'ın şirki affetmeyeceği belirtildi. Şiilerin de şirk içinde olduğu iddia edilen açıklamada müminlerin şirke ve tağuta karrşı srekli savaş halinde olduğu ifade edildi.

D bülteni