IŞİD'den Bayram Katliamı: 100 ölü

IŞİD'den Bayram Katliamı: 100 ölü

Bayramda Irak'ı kana bulayan IŞİD, Bağdat'a 30 kilometre uzaklıkta bir pazar yerinde bomba yüklü araçla gerçekleştirdiği saldırıda, aralarında çocukların da bulunduğu 100 kişi ölümüne neden oldu.

Irak'ta başkent Bağdat'a 30 kilometre uzaklıkta bir pazar yerine bomba yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıda 100 kişinin yaşamını yitirdi

Irak, uzun bir aradan sonra en kanlı saldırılardan birine sahne oldu. Başkent Bağdat'ın 30 kilometre kuzey doğusunda bulunan bir yerleşim yerinde, bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi.

Aralarında çocuklarında bulunduğu 100 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Yetkililer çok sayıda yaralı olduğunu da duyurdu. Olay yerine çok sayıda ambulans gönderildi.

Bağdat'ta bomba yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıyı, IŞİD üstlendi.

CESETLER SEBZE KASALARINA DOLDURULUYOR

Reuters'a konuşan Polis Müdürü Ahmed el Tamim de "İnsanlar yakınlarının cesetlerini sebze kasalarına dolduruyor" dedi. Al Jazeera'nın Irak muhabiri İmran Khan da saldırının boyutlarının Irak halkını 'şok' ettiğini belirtirken, "IŞİD koalisyonun hava saldırıları nedeniyle Anbar vilayetinde büyük baskı altında.