IŞİD protestoları 3 ilde şiddetlendi!

IŞİD protestoları 3 ilde şiddetlendi!

IŞİD protestoları 3 ilde şiddetlendi!

Terör örgütü IŞİD'i protesto bahanesiyle Van, Bitlis ve Hakkari'de gösteri düzenleyen gruplar, kamu binalarına, banka şubelerine, iş yerlerine, araçlara ve güvenlik güçlerine taş, sopa ve molotof kokteyli ile saldırdı.
Kobani'ye saldıran IŞİD'e tepki bahanesiyle Van'da Cumhuriyet Caddesi Fakiye Teyran Parkı'nda toplanan kalabalık, basın açıklamasının ardından dağılırken güvenlik güçlerine taşlarla saldırdı.
Polislerin biber gazı ile karşılık vermesi üzerine başlayan gerginlik, partili ve emniyet yetkililerinin ara girmesiyle son buldu.
İl Müftülüğü'nden yapılan açıklamada ise, dün gece İpekyolu İlçesi Şerefiye Mahallesi Kültür Müdürlüğü arkasında bulunan Değerler Kur'an Kursu'nun eylemciler tarafından kullanılmaz hale getirildiği bildirildi.
Özalp ilçesinde de izinsiz gösteri düzenleyen gruplar, kepenklerin kapalı olduğu ilçe merkezinde siyasi parti ve kamu binalarına saldırdı. Ayrıca bazı mahallelerde göstericilerin yaktığı lastik, iş yeri ev evlerden dumanlar yükselirken, güvenlik güçlerinin göstericilere müdahalesi devam ediyor.