IŞİD Kobani'ye takviye güç gönderiyor

IŞİD Kobani'ye takviye güç gönderiyor

IŞİD hakimiyetini elinde bulundurduğu Suriye’nin Rakka kentinden yüz elliyi aşkın IŞİD militanını Kobani’ye intikal ettirdi.

Kobani’de IŞİD ile PKK/YPG ve Peşmerge güçleri arasında yaşanan şiddetli çatışmalar 57. gününe girerken IŞİD hakimiyetini elinde bulundurduğu Suriye’nin Rakka kentinden yüz elliyi aşkın IŞİD militanını Kobani’ye intikal ettirdiği öğrenildi.
Elde edilen bilgilere göre, ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait savaş uçakları Kobani’yi kuşatan IŞİD’e ait tank ve ağır silahları hava saldırıları sonucu yok etmesinden sonra, Kobani’de strateji değişikliğine giden IŞİD, Telabyad ve Suriye’nin Rakka kentinden de yüz elliyi aşkın IŞİD militanını PKK/YPG ve Peşmerge ile savaşmak üzere Kobani’ye yönlendirdi.
Sokak çatışmalarına ağırlık vererek sınır kapısını YPG’den almak için sınıra bomba yüklü araçlarla intihar saldırılarını aralıksız sürdüren IŞİD militanları, keskin nişancılar RPG roketatar ve havan topları ile sınır kapısını almak için saldırılarına devam ediyor. IŞİD çeteleri ile YPG güçleri arasında akşam saatlerinden itibaren kentin doğusunda alevlenen çatışmalar, Kolan Şaredari Suka, sanayi bölgesi ve Halpazarı civarında şiddetli bir şekilde sürüyor.
Kaynak : CİHAN