IŞİD Böyle Vuruldu

IŞİD Böyle Vuruldu

DAEŞ hedefleri "Pars" çağrı kodunu taşıyan 181. Filo Komutanlığına bağlı uçaklar tarafından yüzde 100 başarıyla yok edildi. İşte o anlar.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yayınlanan görüntülerde terör örgütü DAEŞ'e yönelik hedeflerin başarıyla yok edildiği görünüyor.

Terör örgütü DAEŞ'e yönelik yapılan ve tespit edilen hedeflerin yüzde 100 başarıyla yok edildiği belirtilen hava operasyonunda, "Pars" çağrı kodunu taşıyan 181. Filo Komutanlığına bağlı uçaklar görev aldı.
"Pars" filoya bağlı uçakların pilotları, geçen sene de sınır ihlali yapan bir Suriye savaş uçağını angajman kuralları kapsamında düşürmüştü.

Hava operasyonunda, Diyarbakır'daki 8. Ana Jet Üs Komutanlığına bağlı 181. Filo Komutanlığı uçakları görev aldı. "Pars" çağrı kodunu kullanan filoya bağlı uçaklar, terör örgütü DAEŞ hedeflerine yönelik hava operasyonunda uzaktan atılabilen hassas güdümlü bombaları (JDAM) kullanarak, hedeflerde tam isabet sağladı. Serbest düşümlü bombaları tam güdümlü, "akıllı" silahlara dönüştüren JDAM kiti, ilave denge ve havalanma için gövde jantlarından oluşuyor. Lazer sensörü, JDAM'a hareket eden, yer değiştirebilir ve denizdeki hedeflere yönelik tam takip yeteneği sağlıyor.

"LANTIRN" sistemi

Gece alçak irtifa uçuş kabiliyetine sahip filodaki uçaklarda "LANTIRN" adı verilen, gece veya bozuk meteorolojik şartlarda bile pilota mükemmel bir görüş sunan, atılan özel bomba ve füzelerin hedefi isabetle vurmasını sağlayan sistem bulunuyor. Az sayıdaki ülkede bulunan bu sistemin, Hava Kuvvetleri Komutanlığına ayrı bir güç sağladığı da vurgulanıyor.
Eğitimlerini "harbi kazanmak için eğitim yap" anlayışıyla gerçekleştiren filoya bağlı uçaklar, geçmişte de pek çok görevde öncü birlik olarak görev aldı, yurt dışında düzenlenen tatbikatlarda da Hava Kuvvetleri Komutanlığını temsil etti.
181. Filo Komutanlığına bağlı uçaklar, Türkiye-Suriye sınırında gerçekleştirilen hava devriye görevinde de yer alıyor.

.