İşgalcilerden İtiraf: Hata Yaptık

İşgalcilerden İtiraf: Hata Yaptık

Üst düzey bir Siyonist yetkili, işgal hükümetinin başbakanının ve müzakerelerdeki arabulucuların "Hamas hareketinin konumunu yanlış değerlendirdiğini itiraf etti.

AmerikanAxios sitesine göre üst düzey bir İsrailli yetkili, işgal hükümetinin başı Benjamin Netanyahu'nun ve müzakerelerdeki arabulucuların "Hamas'ın pozisyonunu yanlış hesapladıklarını" belirtti.

Site işgalci yetkilinin şu sözlerine yer verdi: "Birçok kişi Hamas'ın taleplerinde ciddi olmadığını ve arabulucuların Hamas'ı bir çözüme ulaşması için baskı altına alabileceğini düşünüyordu, ancak böyle olmadı." dedi.

Siyonist yetkili, İsrail'in Gazze'deki askeri operasyonlarının ve arabulucuların uyguladığı diplomatik baskının "Hamas'ın temel pozisyonlarını değiştirmediğini", özellikle de Filistinli sivillerin kuzey Gazze Şeridi'ne tam olarak dönmesine izin vermediğini sözlerine ekledi.

"Çok sıkışmış durumdayız" diyen Siyonist yetkili sözlerini şöyle sürdürdü: "Büyük bir boşluk var. Suçlama oyunu oynayabiliriz ama bu mahkumları geri getirmeyecek. Eğer bir anlaşmaya varmak istiyorsak gerçekleri kabul etmeliyiz."

Aynı bağlamda Axios'a konuşan yetkili, İsrail müzakere ekibinin başbakanlıktan aldığı yetkinin "gerçek bir ilerleme kaydetmek için yeterince geniş olmadığını" doğruladı.

Siyonist , "İsrail üzerindeki savaşı sona erdirme baskısı giderek güçleniyor" dedi.

Kaynak: TEVHİDHABER