İşgalciler Yaşadığı Çaresizliği İtiraf Etti!

İşgalciler Yaşadığı Çaresizliği İtiraf Etti!

Gazze'deki savaş koşullarının çok karmaşık olduğunu söyleyen İsrail Genelkurmay Başkanı, savaşın birkaç ay daha devam edeceğini açıkladı.

İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, Gazze Şeridi’nde 81 gündür devam eden aralıksız kara ve hava saldırılarına rağmen dün gece yaptığı açıklamada, "En karmaşık bir savaşın içindeyiz, Hamas'ı yok edecek sihirli çözümlerimiz yok." dedi.

Aynı zamanda, Gazze'nin kuzeyinde "Hamas'ın yok edilmesine" yaklaşıldığını iddia eden Halevi, savaşın birkaç ay daha devam edeceğini ve “Hamas'ı dağıtmak için çeşitli yöntemlerin kullanılacağını” söyledi.

İsrail, 7 Ekim'deki ‘Aksa Fırtınası’ operasyonundan kısa bir süre sonra, küçükten büyüğe tüm Gazze Şeridi sakinlerine yönelik, bugün de hâlâ devan eden büyük bir saldırı başlatmıştı.

Benyamin Netanyahu, operasyonlarının amacını; “Hamas’ı yok etmek” ve “esir İsraillileri kurtarmak” olarak açıklamıştı.

Ancak uzmanlar, bugüne kadar kadın ve çocuklar da dahil olmak üzere 20 binden fazla Filistinlinin hayatını kaybettiği saldırılar sonucu, Gazze Şeridi'nin yıkılması ve sivillere karşı işlenen suçlar dışında hiçbir şeyin elde edilemediğini söylüyorlar.

Buna karşılık, İsrail’in çok fazla can ve para kaybına uğradığını bildiren İsrail medyası da Tel Aviv’in onca sansür politikasına rağmen, 7 Ekim’den bu yana en az 489 İsrail askerinin öldürüldüğünü açıkladı.

Ancak Halevi dün gece yaptığı açıklamada, “İsrail'in bir terör örgütünü yok etmek için sürekli ve kararlı bir savaştan başka sihirli veya kestirme bir çözümü olmamasına rağmen, İsrail güçlerinin çok, ama çok kararlı” olduğunu ve “sonunda bir hafta veya bir ay içinde Hamas'ın komuta gücünün çökertileceğini” iddia etti.

Gazze Şeridi'nin merkezine yönelik hava bombardımanı devam ederken, İsrail rejiminin genelkurmay başkanı, ordunun şu anda Gazze Şeridi'nin güneyine, özellikle Han Yunus ve merkez kamplarına odaklandığını söyledi.

İsrail genelkurmay başkanı Gazze'de savaşın uzamasından bahsetmesine rağmen, İsrail medyası, bu rejimin yüksek siyasi ve askeri birimleri arasında gerilimin oldukça arttığını, Netanyahu'nun kabinesindeki birçok bakanın da Gazze'deki askeri operasyonların başarısızlığını protesto ettiğini bildirmişti.(YDH)