İşgalci  Netanyahu'ya 'Savaş Durursa Hükümeti Dağıtırız' Tehdidi!

İşgalci Netanyahu'ya 'Savaş Durursa Hükümeti Dağıtırız' Tehdidi!

İsrail medyası, Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben Gvir ve Maliye Bakanı Bezalel Smotrich'in, Gazze Şeridi'nde nihai ateşkes ilan etmesi halinde Benjamin Netanyahu'nun hükümetini dağıtmak ve ondan çekilmekle tehdit ettiklerini doğruladı.

İsrail medyası, Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben Gvir ve Maliye Bakanı Bezalel Smotrich'in, Gazze Şeridi'nde nihai ateşkes ilan etmesi halinde Benjamin Netanyahu'nun hükümetini dağıtmakla ve çekilmekle tehdit ettiklerini duyurdu.

Bu, işgal ordusu ile Filistin direnişi arasındaki ateşkes anlaşmasının, Filistinli erkeklerin serbest bırakılması karşılığında ek bir grup İsrailli mahkumun serbest bırakılmasıyla üst üste beşinci gün daha uzatılacağı duyurusunun ışığında geldi

Ben Gvir tehdit ediyor: Savaşı durdurmak hükümeti dağıtmak demektir

Wallah web sitesi, Ben Gvir'in bugün Salı günü, her gün daha fazla kaçırılan insanın serbest bırakılması karşılığında ateşkesin uzatılmasından bahsettikten sonra "savaşı durdurmanın hükümeti dağıtmak anlamına geldiğini" söylediğini doğruladı.

"Otzma Yehudit" partisi (Yahudi Gücü) yetkilileri, "hükümete savaşın durdurulmasını sağlayacak başka bir anlaşma sunulması halinde partideki Knesset'in 6 üyesinin tamamının koalisyondan ayrılacağını" iddia etti.

Ben Gvir ve partisinin sözleri, 7 Ekim'den bu yana İsrail'in itibarını geri kazanmak için Gazze Şeridi'nde geniş bir askeri operasyon seçeneğine bahse giren İsrail siyasetindeki "şahinler" arasında hakim olan genel bir hüsran ve hayal kırıklığı atmosferini ifade ediyor.

Kaynak:Haber Kaynağı